legenda hnl-a

Mijo Caktaš uoči derbija s Hajdukom napustio Osijek; poznato je gdje odlazi

31.01.2024 u 14:54

Bionic
Reading

Mijo Caktaš (31) više nije igrač Osijeka! Legenda HNL-a odlazi iz kluba s kojim je dogovorio sporazumni raskid ugovora godinu i pol dana prije njegova završetka

Fantastično je Mijo Caktaš (31) krenuo u novu sezonu SuperSport HNL-a. U prvih je pet utakmica Caktaš zabio čak sedam golova za Osijek (od toga i hat-trick protiv Rudeša!) te se tako upisao u povijest domaće lige.

Naime, postao je Mijo Caktaš šesti igrač u povijesti HNL-a koji je zabio 100 ili više golova! I činilo se tada da će ovo biti njegova sezona, ali nakon toga je nekadašnji kapetan Hajduka jednostavno nestao.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

I nikako se nije uspio ponovno nametnuti, a dolazak Zorana Zekića označio je i konačni kraj Caktaševe epizode u Osijeku, baš par dana uoči velikog derbija s Hajdukom u 21. kolu SuperSport HNL-a (subota, 3. veljače, 17.30 sati, MAXSport1, MAXtv).

>> 'Bile' u Osijeku čeka 'pakao'; ulaznice za derbi s Hajdukom planule u par sati

'Mijo Caktaš i NK Osijek sporazumno su raskinuli ugovor. Mijo, hvala na svemu i sretno u nastavku karijere!', kratko su objavili iz kluba.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

A Caktaš je za Osijek odigrao 70 utakmica, zabio je 24 gola uz još četiri asistencije te SuperSport HNL napušta kao šesti najbolji strijelac u povijesti - zbio je 101 gol! U biranom društvu legendi koje su se upisale u 'Klub 100' ispred Caktaša su Davor Vugrinec (146 golova), Igor Cvitanović (126), Ivan Krstanović (123), Joško Popović (111) i Miljenko Mumlek (106).

'KLUB 100' HNL-a

  • 1. Davor Vugrinec - 146 golova
  • 2. Igor Cvitanović - 126
  • 3. Ivan Krstanović - 123
  • 4. Joško Popović - 111
  • 5. Miljenko Mumlek - 106
  • 6. Mijo Caktaš - 101

Klub nije objavio uvjete raskida suradnje, ali Mijo Caktaš je dobio 'čiste papire', slobodan je igrač i mirno može birati novu destinaciju gdje će nastaviti karijeru. Navodno ga nogometni put vodi u Kinu, ali sve će biti puno jasnije kroz nekoliko dana.

Standings provided by Sofascore