NE MOŽE LAKO

[FOTO] Mijo Caktaš spasio Hajduk blamaže u Hrvatskom kupu; Splićani se provukli kod trećeligaša, a uoči utakmice dogodio se incident

06.10.2020 u 16:51

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka plasirali su se u osminu finala Hrvatskog kupa nakon što su slavili u Županji kod Graničara 2:1 (1:1)

Hajduk se oprostio od Europe, u prvenstvu ne pokazuje snagu da bi se mogao uključiti u sam vrh pa svoju šansu sa spas sezone odnosno osvajanje trofeja, traži u Kupu. A splitski prvoligaš na novoj prepreci u ovom natjecanju nije oduševio, jer se mučio u Županji kod trećeligaša Graničara koji u svojoj ligi zauzima 11. poziciju od 18 klubova.

Utakmica je imala i ružnu uvertiru, jer se prije nje dogodio sukob između policije i oko 200-njak pripadnika Torcide, nažalost scene koje su postale uobičajene kada je riječ o Hajdukovim utakmicama.

>> Razigrani Osijek u Kupu protutnjao preko ambiciozne Crikvenice koja ove sezone u prvenstvu ima sve pobjede

Što se tiče samog dvobja, Hajduk je očekivano imao dominaciju, pritiskao, ali najviše uzbuđenja donijela je situacija iz 21. minute. Vratar Ljubić je intervenirao ispred domaćeg napadača Hodaka koji se sjurio u kontru, došlo je do sudara, a čini se i povlačenja pa su u Graničaru tražili penal, ali ga nisu dobili.

Šest minuta kasnije Hajduk je poveo. Caktaš se ubacio iza leđa obrane, pravovremeno dobio loptu od Diamantakosa i precizno pogodio s lijeve strane. Prednost Splićana trajala je do 38. minute, a zatim erupcija oduševljenja na stadionu na kojem se smjestilo oko tri tisuće gledatelja. Lešić je prošao po desnoj strani, ubacio, a Lotar glavom iz bilizine pogodio za 1:1.

  • +16
Sukob policije i Torcide uoči utakmice Kupa u Županji Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

U nastavku je Hajduk krenuo odlučnije, sve lakše dolazio do gola Graničara i zasluženo stigao do nove prednosti u 65. minuti. Caktaš je prošao jednog od igrača Graničara i s ruba kaznenog prostora prema golu uputio lob, a lopta se od grede odbila iza gol crte.

Mogli su 'bili' imati mirniju završnicu, ali je Jairo u 74. zatresao vratnicu. Srećom po goste, nogometaši trećeligaša više nisu imali snage za novi pogodak i moguću senzaciju.

  • +7
Graničar - Hajduk, šesnaestina finala Hrvatskog kupa, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Spomenimo kako Hajduk na trofej Rabuzinovo sunce, za pobjednika Kupa, čeka od 2013. kada je u finalu svladao Lokomotivu.

Ranije je u šesnaestini finala Dinamo slavio kod Ferdinadovca (7:1), Kurilovec kod protiv Vinogradara (6:0), te Slaven Belupo kod Murskog Središća (9:0).

U srijedu igraju Rudar Labin-Inter, Dilj - Rijeka, Gaj Mače - Lokomotiva, Polet Sv. Martin na Muri - Istra 1961, Croatia Zmijavci - Šibenik, Oriolik - Split, GOŠK Dubrovnik - Zadar, Mladost Ždralovi - Zagreb, Sesvete - Gorica i Novigrad - Rudeš (svi u 15 sati), dok 10. listopada igraju Varaždin - Cibalia.