član slovačkog prvoligaša

Još jedan mladi Dinamov igrač napustio je Maksimir, a svoju sreću tražit će uz sina legendarnog napadača Osijeka

06.10.2020 u 10:00

Bionic
Reading

Posljednjeg dana prijelaznog roka redove aktualnog hrvatskog nogometnog prvaka Dinama napustio je još jedan mladi igrač, a riječ je o 20-godišnjem golmanu Kruni Bašiću

Nakon što je u ljetnom prijelaznom roku prodao te ostao bez nekolicine igrača prve momčadi, poput Nikole More, Damiana Kadziora, Amera Gojaka, Emira Dilavera i Adriana Šempera, Dinamo je ostao i bez par mladih igrača, koji su trebali biti perspektiva zagrebačkog kluba.

Istina, Antonio Marin i Filip Pobi formalno su otišli na posudbe, ali vrlo je upitno hoće li se uopće i vratiti u Dinamo. Njih su dvojica otišli u talijanske klubove Monzu i AC Milan.

U ponedjeljak je svoju suradnju sa slovačkim prvoligašem Seredom, u kojem vrlo uspješno igra i Dino Špehar, formalizirao 20-godišnji Kruno Bašić, dosadašnji član juniorske i B momčadi Dinama, u koji je još kao klinac stigao iz Đakova, te prošao Dinamovu školu još od kadetskog uzrasta. Riječ je također o jednogodišnjoj posudbi, ali prema informacijama iz slovačkog kluba, sa željom da se suradnja nastavi i u budućnosti.

Bašić je povremeno, u vrijeme dok su momčad vodili Nikola Jurčević, a potom i Nenad Bjelica, znao sudjelovati i na trenizima prve momčadi, dok su Dinamovi golmani bili na reprezentativnim zadacima.

Bašić je bio dio Dinamove ekipe koja je u sezoni 2018/19 sudjelovala na Premier League International Cupu, u kojem su igrači Igora Jovičevića stigli do finala, preko West Ham Uniteda, Porta, Tottenhama i Southamptona, ali su u završnoj utakmici ipak pokleknuli protiv Bayerna.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Nikad poraz, samo lekcija🔝💪⚽❤

Objavljuje Kruno BašićNedjelja, 24. svibnja 2015.