BIO JE TO GLAVOMET

[FOTO] Razigrani Osijek u Kupu protutnjao preko ambiciozne Crikvenice koja ove sezone u prvenstvu ima sve pobjede

06.10.2020 u 17:20

Bionic
Reading

Osijek se plasirao u osminu finala Hrvatskog kupa nakon što je na gostovanju u Crikvenici slavio s 5:1

U Osijeku su maksimalno ozbiljno pristupili ogledu Kupa, jer je Crikvenica ambiciozni trećeligaš koji je u prvenstvu na vodećoj poziciji s maksimalnim učinkom iz šest utakmica.

Gosti su zabili već u desetoj minuti. Talys je ubacio iz kornera, pucao je ponovno Lončar, a Matešković zaustavio loptu rukom. Siguran s bijele točke bio je Erceg. Pet minuta kasnije novi pogodak u mreži domaćina. Opet je to bilo ubacivanje Talysa, glavom je loptu pospremio Lončar za 0:2.

U 24. minuti 0:3! Iz desnog kuta je ubacio Kleinheisler, a Mierez s vrha peterca glavom poentirao. Samo dvije minute poslije novi pogodak glavom, ovoga puta Jugovića poslije ubacivanja Silve.

Odmah na početku drugog dijela 0:5. Talys je pronašao Miškovića koji je prvi kontakt s loptom glavom pretvorio u svoj prvi pogodak u prvoj momčadi Osijeka!

Počasni gol Crikvenica je zabila u 52. Šarković je centrirao iz kornera, a u petercu se najbolje snašao Prpić i također glavom loptu poslao uz desnu vratnicu u mrežu.

  • +11
NK Crikvenica - NK Osijek, šesnaestina finala Hrvatskog kupa, 2020/21. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Osječani su opet bili bez svog trenera Nenada Bjelice, koji je operiran i trenutačno se nalazi na oporavku u svom austrijskom domu u Klagenfurtu, a momčad je u Crikvenici vodio njegov prvi pomoćnik Rene Poms.

Ranije je u šesnaestini finala Dinamo slavio kod Ferdinadovca (7:1), Kurilovec protiv Vinogradara (6:0), Slaven Belupo kod Murskog Središća (9:0), a danas Hajduk kod Graničara 2:1.

U srijedu igraju Rudar Labin-Inter, Dilj - Rijeka, Gaj Mače - Lokomotiva, Polet Sv. Martin na Muri - Istra 1961, Croatia Zmijavci - Šibenik, Oriolik - Split, GOŠK Dubrovnik - Zadar, Mladost Ždralovi - Zagreb, Sesvete - Gorica i Novigrad - Rudeš (svi u 15 sati), dok 10. listopada igraju Varaždin - Cibalia.