UPAO U NEVOLJU

Mick Schumacher ovaj će trenutak htjeti što prije zaboraviti!

16.04.2017 u 12:39

Bionic
Reading

Mladi Mick Schumacher može biti relativno zadovoljan svojim debijem u europskoj Formuli 3 ovog vikenda u Silvertoneu, ali nedjeljnu utrku uspio je upropastiti izlijetanjem nakon žestokog dvoboja na stazi...

Njemački 18-godišnji vozač čiji je otac bio sedmerostruki prvak Formule 1 polako se približava elitnom automobilističkom natjecanju, a sljedeći korak u njegovoj karijeri je ovogodišnji nastup u europskoj Formuli 3.

Kao i prošle sezone u talijanskoj i njemačkoj Formuli 4, Mick Schumacher nastupa za momčad Prema Racing i čini se da mu odgovara okruženje u kojem se nalazi, jer je vrlo solidno započeo sezonu i u Formuli 3, ovog vikenda u Silverstoneu.

Među ponešto iskusnijim vozačima Schumacher je na legendarnoj britanskoj stazi igrao zapaženu ulogu i osvojio osmo i šesto mjesto u prve dvije utrke, što uopće nije loše za jednog debitanta.

Schumacherovo izlijetanje Autor: YouTube

No, u trećoj je naišao na prve probleme. U trenutku kad se borio za šesto mjesto izgubio je kontrolu nad bolidom u jednom brzom zavoju i izletio. Iako se bez posljedica za bolid vratio na stazu, pao je među zadnje i do kraja utrke tamo je i ostao.

Najuspješniji je u tri utrke bio Šveđanin Joel Eriksson, dok se Mick nalazi na devetom mjestu ukupnom poretka.

Novu priliku za dokazivanje imat će za dva tjedna u Monzi.