tata može biti ponosan

Mick Schumacher ostao je u šoku nakon što je doznao vijest, a odmah su stigli i komentari: Hrabar je kao otac...

12.07.2022 u 11:21

Bionic
Reading

Sin legendarnog Michaela Schumachera, Mick (23), ostvario je rezultat karijere i osvojio šesto mjesto na utrci za Veliku nagradu Austrije, a to je ujedno i najbolji rezultat momčadi Haasa ove sezone

Napokon je Mick Schumacher (23) pokazao da genetika čini svoje. Na utrci za Veliku nagradu Austrije imao je nekoliko sjajnih poteza, na trenutke se vidjelo da sin legendarnog Michaela Schumachera ima 'ono nešto', izrasta u sjajnog pilota Formule 1 pred kojim je sjajna budućnost.

Najbolje se to vidjelo u 25. krugu utrke kad su se za poziciju borila čak petorice vozača iz četiri različite momčadi - Kevin Magnussen, Mick Schumacher, Fernando Alonso, Lando Norris i Zhou Guanyu. Na kraju je Schumacher sjajnim manevrima - koje pogledajte OVDJE - u nekoliko sljedećih zavoja 'naredao' i pretekao čak trojicu protivnika!

Uz sve to je tijekom utrke 'mali Schumi' preticao velikane poput Fernanda Alonsa i Lewisa Hamiltona te tako na najbolji način dokazao da se ravnopravno može nositi i s najboljim pilotima Formule 1.

  • +19
Carlos Sainz, Ferrari, zapaljeni bolid, VN Austrije Izvor: Profimedia / Autor: Hasan Bratic / Sipa Press / Profimedia

Mick Schumacher je na kraju osvojio šesto mjesto što mu je najbolji rezultat u karijeri. Zato mu je nakon utrke za Veliku nagradu Austrije stigla i zaslužena nagrada, ona za Vozača dana!

No, Mick to uopće nije očekivao, pa kada su mu organizatori javili vijest, Schumacher mlađi nije mogao vjerovati... Njegova reakcija postala je hit, a možete je pogledati OVDJE.

Svima je sada jasno da mali Mick iz utrke u utrku napreduje, na Silverstoneu je bio osmi, sada je zauzeo šesto mjesto i za očekivati je da bi se uskoro mogao naći i na postolju.

  • +21
Charles Leclerc - pobjednik utrke za VN Austrije (Formula 1) Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK / POOL

Sve je to razveselilo navijače i obožavatelje obitelji Schumacher, sigurno je i to da tada Michael može biti ponosan na uspjehe svog sina.

'Hrabar kao otac, bit će slavan kao otac', jedan je od brojnih komentara na društvenim mrežama. Nije lako nositi prezime Schumacher, a na Micku je sada da opravda sva ta očekivanja.