ne odustaje

[FOTO/VIDEO] Jedva je preživio spektakularnu nesreću, a sad se oglasio i oduševio sve ljubitelje Formule 1

06.07.2022 u 14:01

Bionic
Reading

Kinez Zhou Guanyu (23) vozi svoju debitantsku sezonu u Formuli 1 u momčadi Alfa Romeo. U nedjelju je doživio stravičnu nesreću na samom startu utrke za Veliku nagradu Velike Britanije na Silverstoneu. Pri brzini od gotovo 200 km/h odletio je u zrak, okrenuo se naglavačke te tako klizio po stazi do šljunčane podloge te se potom zabio između ograde i zaštitnih barijera

Bila je to tek deseta utrka Zhou Guanyua (23) u Formuli 1. I pamtit će ju mladi Kinez cijelog života jer nakon takvog udesa slobodno 3. srpnja može smatrati svojim drugim rođendanom.

Realno, Guanyu je ispao kolateralna žrtva sudara između Pierrea Gaslyja i Georgea Russella. Kinezov je bolid doslovno katapultiran u zrak i nakon svega se može reći da je imao nevjerojatnu sreću. Preživio je strašan udes i to praktički bez ikakvih posljedica!

Desetak minuta su ga izvlačili iz potpuno uništenog bolida koji je zaglavio u uskom prostoru između ograde i gumenih zaštitnih barijera. Prizor je bio strašan, a kad su ga napokon izvukli, odmah je prebačen u bolnicu. Srećom, sve je prošlo bez većih posljedica, a potvrdio je to i sam Guanyu.

>> VIDEO NESREĆE POGLEDAJTE OVDJE

  • +28
Formula 1, Silverstone, VN Velike Britanije, nesreća, 3.7.2022. Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA

'Pozdrav svima! Hvala svima na lijepim porukama. Želim zahvaliti redarima i medicinskom timu na Silverstoneu, bili su stvarno fantastični u svojoj brzoj reakciji. Da, bila je to velika i teška nesreća i drago mi je da sam dobro', napisao je na društvenim mrežama Kinez te dodao:

'HALO sustav me spasio. To pokazuje da svaki korak koji je poduzet u svrhu poboljšanja sigurnosti naših bolida ima stvarne, vrijedne rezultate.'

FIA i Formula 1 još nisu službeno objavili hoće li Guanyu dobiti dozvolu za nastup na sljedećoj utrci, onoj za Veliku nagradu Austrije ovog vikenda (10. srpnja od 15 sati). Njegovi su liječnički nalazi u redu, preživio je udes praktički bez ikakvih posljedica i ako se njega pita spreman je za utrku.

'Željniji sam nego ikad vratiti se na pravi put, na stazu i raditi ono što volim! Vidimo se u Austriji', poručio je Kinez te tako oduševio milijune svojih navijača u domovini.