DVA TJEDNA KOME

'Michael Schumacher je žrtva zle sudbine!'

12.01.2014 u 18:05

Bionic
Reading

Sedmerostruki F1 prvak Michael Schumacher i dalje se nalazi u induciranoj komi u bolnici u Grenobleu, a dok traju nagađanja kada će ga liječnici pokušati probuditi, javio se i Gerhard Berger...

Schumi je stradao skijajući u francuskom Meribelu. Istraga je pokazala da je vozio relativno normalnom brzinom, a nesreća je bila plod izuzetno nesretnih okolnosti. Bivši vozač Jordana, Benettona, Ferrarija i Mercedesa puna se dva tjedna nalazi u induciranoj komi s teškim ozljedama glave, a iako posljednje službene informacije govore da se njegovo stanje još uvijek tretira kao kritično, Schumacher je stabilno i liječnici bi ga uskoro mogli pokušati probuditi iz kome.

'Nakon što su istekla dva tjedna treba donositi odluke. Što liječnici prije krenu buditi Michaela iz kome to su veći izgledi da će mu se vratiti osnovne vitalne funkcije, kao što je disanje,' kaže profesor Heinzpeter Moecke za njemački Bild.

Nakon što mu je podršku dao bivši rival Mika Hakkinen, koji je sam proživio tešku ozljedu glave, javio se još jedan protivnik iz mlađih Schumijeg dana, sa sličnim traumatičnim iskustvom.

'To je zla sudbina, ništa drugo. Totalna je glupost da se to dogodilo jer je previše riskirao. Kad se utrkivao motorom to se još moglo reći, ali nesreća na skijanju s obitelji, to je nešto što se može dogoditi bilo kome,' izjavio je Gerhard Berger, bivši vozač Ferrarija, McLarena i Benettona, koji je dodao:

'Znam to iz osobnog iskustva. Kad sam iskusio prometnu nesreću i pritom slomio vrat, imao sam ludu sreću da se pojavio iza mene automobil s opremom za spašavanje i dva djelatnika Hitne pomoći iz Njemačke u njemu. Slučajno su se pojavili na cesti, jer su krenuli nešto pojesti. To mi je spasilo život.'

Schumacherovi se pak fanovi i dalje mole za njegovo zdravlje, a na svojoj Facebook grupi svaki mu dan poručuju: Schumi, bori se!