SPURSI VODE 1-0

Miami lako dobio Netse, LeBron James ušao u povijest!

07.05.2014 u 08:46

Bionic
Reading

Košarkaši Miami Heata i San Antonio Spursa opravdali su status prvi favorita Istočne odnosno Zapadne konferencije NBA lige, te su u prvim polufinalnim dvobojima očitali lekciju Brooklynu, odnosno Portlandu

Dvostruki uzastopni prvak Miami Heat ugostio je momčad od koje je u regularnom dijelu sezone izgubio sve četiri utakmice – Brooklyn Nets. Gosti su se dobro držali u utakmici do treće četvrtine, kada je Heat napravio seriju 24:9, kojom je riješio pitanje pobjednika prvog susreta slaveći u konačnici sa 107:86.

LeBron James je predvodio raspoložene igrače Heata, koji su imali čak osam dana odmora zbog ranog rješavanja Charlotte Bobcatsa (4-0) u prvom krugu doigravanja, odnosno zbog Brooklynovih sedam utakmica protiv Toronta. James je ubacio 22 poena, a upisao je i pet skokova te tri asistencije.

'Najpozitivnija stvar u utakmici je bio ritam u kojem smo igrali. Činilo nam se da nije prošlo baš osam dana od naše posljednje utakmice', rekao je James nakon što je u utakmici postao najmlađi košarkaš koji je u doigravanju prebacio granicu od 4000 poena. Tako je James još jednom ušao u povijest...

Ray Allen je imao svoju večer, te je za 26 minuta na parketu ubacio 19 poena (4-7 trice), a njima je pridodao četiri skoka i tri asistencije.

Kod gostiju su Deron Williams i Joe Johnson ubacili po 17 koševa, dok su bivši Bostonovci i suigrači spomenutog Allena, Paul Pierce i Kevin Garnett bili i više nego skromni. Pierce je ubacio osam poena, dok je Garnett po prvi puta u doigravanju ostao bez ijednog koša.

Heat je i dalje jedina neporažena momčad dosadašnjeg dijela doigravanja. Utakmica broj 2 igra se također u American Airlines Areni u centru Miamija, a na rasporedu je u noći s četvrtka na petak.


San Antonio Spursi bili su još jasniji u svojoj „izjavi" tko je favorit u susretu njih i Portland Trail Blazersa. U teksaškoj AT&T Areni San Antonio je slavio sa 116-92, a sve je bilo riješeno već do poluvremena.

Trail Blazersi, koji su se našli u polufinalu konferencije po prvi put nakon 14 godina, su promašili 17 od prvih 20 šuteva iz igre, a za to je vrijeme San Antonio stvorio razliku od gotovo 20 poena. Prvi i drugih 12 minuta igre završilo je po 13 poena razlike u korist Spursa, tako da se na predah otišlo s 26 koševa razlike!

Tony Parker odigrao je još jednu sjajnu utakmicu (nakon sedme protiv Dallasa) u kojoj je ubacio 33 poena i podijelio devet asistencija. Parker je po prvi put nakon 2008. godine dvije utakmice zaredom u doigravanju ubacio najmanje 30 koševa.

Prevaga u ovom susretu su bili igrače s klupe. Naime, San Antonio je momčad koja bilježi najviše poena u ligi od igrača koji ulaze s klupe, dok je Portland momčad koja najviše, odnosno najduže koristi početnu petorku na parketu. U utakmici su San Antonijeve rezerve nadigrale Portlandove s 50-18, s tim da je Manu Ginobili (Spurs) iz igre gađao 0-6.

Marco Belinelli upisao je 19 poena, dok je australski duo Patty Mills i Aron Bayers zabio po 10. Kod Portlanda je LaMarcus Aldridge bio najefikasniji s 32 poena i 14 skokova, dok je Damian Lillard podbacio s tek 17 koševa.

Druga utakmica polufinala Zapada igra se u četvrtak, ponovno u AT&T Centeru.

NBA doigravanje, polufinale konferencija, 1. utakmice:

Istok

Miami – Brooklyn 107-86 (James 22k, 5s, 3a, Allen 19k, 4s, 3a / Williams 17k, 3a)

Zapad

San Antonio – Portland 116-92 (Parker 33k, 9a, Belinelli 19k / Aldridge 32k, 14s)

NBA liga

Doigravanje

Indiana - Washington 01:00
trenutni rezultat 0:1 sljedeća ut. 9.5.
Oklahoma City - L.A. Clippers 03:30
trenutni rezultat 0:1 sljedeća ut. 9.5.