SVE SE RUŽNO ZABORAVLJA...

Messijeva odluka; izbjegnut najcrnji mogući scenarij za Barcu

04.04.2017 u 11:13

  • +9

Lionel Messi

Izvor: Reuters / Autor: JUAN MEDINA

Bionic
Reading

Sapunica između Barcelone i Lionela Messija (29) sljedećeg mjeseca trebala bi dobiti sretan završetak. Argentinski nogometaš produžit će vjernost katalonskom klubu

Messiju sadašnji ugovor istječe u lipnju 2018., a pregovori oko novoga nisu išli prema očekivanjima. Navijači su s pravom strahovali da bi argentinski čarobnjak mogao napustiti Camp Nou (možda čak bez odštete), ali prema posljednjim informacijama s kojima raspolaže AS, sada svatki simpatizer Barcelone može odahnuti.

Naime, Messi bi u svibnju trebao produžiti ugovor i to do 2022. Dakle, još najmanje pet godina bi jedan od najboljih igrača 'najvažnije sporedne stvari na svijetu' nosio dres katalaonskog ponosa s kojim je dosad osvojio osam prvenstava, sedam domaćih Superkupova, četiri Kupa kralja, četiri Lige prvaka, tri Europska superkupa i tri Svjetska prvenstva klubova te postavio brojne individualne rekorde što se tiče golova.

Što se tiče novog ugovora, argentinska zvijezda bi po sezoni trebala dobivati preko 40 milijuna eura pa je jasno da je Messi iz pregovora izašao kao pobjednik i da je Barcelona morala popustiti i namiriti financijske apetite svojeg najboljeg nogometaša.

Lionel Messi - nezaustavljiv

Bilo je i onih koji su zamjerali Messiju što nije ni milimetar popuštao te je tražio ogroman novac za produženje pa su ga čak nazivali 'pohlepnim' i 'sebičnim', ali sve ružne riječi i sva prepucavanja koja su se događala u prošlosti bit će zaboravljeni nakon što padne potpis.

U Barceloni će biti presretni što su zadržali čovjeka koji je bio ključni kotačić u uspjesima kluba u posljednjih deset godina, a i Messi je zadovoljan jer je ostao u voljenom klubu te usput dodatno napunio ionako 'debeli' bankovni račun.