TUŽNA OBLJETNICA

Devet godina od tragedije koja je hrvatski nogomet zavila u crno

03.04.2017 u 19:41

  • +6

Obilježena obljetnica smrti nogometaša Hrvoja Ćustića

Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX

Bionic
Reading

Prije devet godina hrvatski prvoligaški nogomet zavijen je u crno, na terenu zadarskog stadiona Stanovi Hrvoje Ćustić je zadobio ozljedu od koje je preminuo

Povodom obilježavanja devete obljetnice od preranog odlaska mladog nogometasa Hrvoja Ćustića, koji je tragično preminuo 3. travnja 2008. godine, članovi obitelji otac Svetko i brat Domagoj te vodstvo i igrači NK Zadar položili su cvijeće i upalili svijeće na Hrvojevom grobu u Murvici kao i na stadionu Stanovi na mjestu gdje se dogodila tragedija.

Podsjećamo, na Stanovima se 29. ožujka igrala druga minuta utakmice između njegova Zadra i Cibalije, a Ćustić je nakon dvoboja s Tomislavom Jurićem pao i glavom udario u betonski zid do samog terena. 

Nesretni nogometaš u bolnicu je prevezen bez svijesti, zadobio je teške ozljede glave i hitno je operiran. Iako su prvo dolazile optimistične vijesti, stanje se naglo pogoršalo i preminuo je 3. travnja. Hrvatska je bila potresena, bila je to najveća tragedija koja se dogodila na hrvatskim prvoligaškim travnjacima.

U njegovu čast otkrivena je spomen ploča s natpisom: 'Zauvik pamtit će ti ime', a Danijel Subašić, golman Monaca i hrvatske reprezentacije, na svakoj utakmici ispod dresa ima majicu s likom pokojnog Hrvoja Ćustića.