DOŠAO JE I TAJ DAN

[VIDEO] Povijesne sudačke odluke u Parizu: Kakav korak naprijed za nogomet!

29.03.2017 u 09:51

Bionic
Reading

Na prijateljskoj nogometnoj utakmici između Francuske i Španjolske sudac Felix Zwayer uz pomoć video tehnologije naknadno je poništio već priznati pogodak Antoinea Griezmanna, a zatim i priznao gol Deleufeua za Španjolce koji je u prvi mah poništen zbog zaleđa...

Nogomet definitivno ide naprijed. Video tehnologija koju će suci u budućnosti imati na raspolaganju na svim značajnim utakmicama iskušana je još jednom na prijateljskoj utakmici u Parizu između Francuske i Španjolske te se pokazala ključnom za konačni rezultat.

Naime, u 48. minuti Griezmann je doveo domaćina u vodstvo, a iako je sudac Felix Zwayer priznao pogodak, naknadno ga je poništio nakon što je video analiza pokazala da je Francuz bio u zaleđu.

U 77. minuti na drugoj strani pomoćnik je pokazao zaleđe prilikom pogotka Deulofeua, ali nakon 40 sekundi video analize gol je priznat za konačnih 0:2.

Velik je to korak naprijed za nogomet, jer ispravljene su krive odluke sudaca u prilično kratkom vremenu i krajnji rezultat odgovara onome što se dogodilo na terenu. To je ono o čemu su ljubitelji ovog sporta sanjali desetljećima...