EL CLASICO - 2:2

Messi i Ronaldo zabijali, po bod Barci i Realu

07.10.2012 u 21:50

Bionic
Reading

U derbiju španjolskog prvenstva na Camp Nou Barcelona i Real Madrid su odigrali 2:2. Po dva pogotka za svoje momčadi postigli su najbolji nogometaši svijeta Lionel Messi i Cristiano Ronaldo

U 254. 'el clasicu', okršaju najvećih rivala u španjolskom nogometu, Barcelona i Real Madrid su na Camp Nouu odigrali neodlučeno 2:2. Katalonci su tako i nakon 7. kola Primere zadržali osam bodova prednosti pred Realom.

Kao što je postao običaj posljednjih sezona, i nedjeljni je sudar velikih suparnika bio vrlo sadržajan, a u glavnim su ulogama bili oni od kojih se to najviše i očekivalo - Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Dvojica najboljih nogometaša današnjice su s po dva pogotka bili junaci svojih klubova, a pitanje tko je više zaslužio Zlatnu loptu ove godine ostavili i dalje otvorenim.

Dio spektakla u katalonskoj prijestolnici nije bio i hrvatski nogometaš Luka Modrić. Jose Mourinho je od prve minute na teren gurnuo Xabija Alonsa i Samija Khediru na pozicijama defenzivnih veznjaka, odnosno Mesuta Özila kao playmakera. U nastavku utakmice ušao je Kaka umjesto Özila, a Modrić je svih 90 minuta ostao na klupi.

Prvu veliku priliku imao je Real, točnije Sergio Ramos koji je u 19. minuti pucao glavom malo pored gola. Dvije minute kasnije Andres Iniesta je pucao preko vrata, a onda je u 23. minuti stiglo i vodstvo gostiju. Kombinirali su Mesut Özil i Sami Khedira, lopta je na kraju završila kod Karima Benzeme koji ju je gurnuo Ronaldu na lijevoj strani kaznenog prostora. Portugalac je pucao isprva i pogodio bliži kut gola Victora Valdesa. Postao je time prvi igrač u povijesti koji je bio strijelac u šest 'el clasica' zaredom. Ujedno je pogađao i pet puta zaredom na Camp Nouu.

Real je u tim trenucima u potpunosti dominirao, ali nije uspio povećati vodstvo. Samo dvije minute nakon Ronaldova pogotka, Benzema je pogodio stativu, a u 31. minuti su Madriđani kažnjeni. Njihova je obrana napravila nekoliko pogrešaka u nizu, lopta se odbijala na sve strane, a na koncu i do Messija koji je lakoćom iskoristio poklon i iz blizine svladao Ikera Casillasa.

Tribina.hr

Kako ste Vi vidjeli El Clasico? Je li rezultat najpravedniji. Uključi se u raspravu na tribina.hr.

Messi je ponovno zablistao u 61. minuti kada je sjajno izveo slobodni udarac s otprilike 25 metara i prebacio prednost na stranu Barcelone. Bio mu je to deseti pogodak koji je zabio Casillasu u Primeri. Španjolski reprezentativni vratar ni od koga nije primio više golova.

Messijevim pogotkom nedjeljna priča, međutim, nije zaključena. Samo pet minuta kasnije Özil je sjajno proigrao Ronalda koji je izbio sam pred Valdesa i izjednačio na 2:2. Bio je to krajnji rezultat utakmice, ali ne i kraj prilikama. Najbolju je imao Martin Montoya, koji je ušao u 28. minuti umjesto ozlijeđenog Danija Alvesa, a u 88. minuti je pogodio gredu.

Španjolska 1. liga, 7. kolo
Barcelona 2 2 Real Madrid
Strijelci
0:1 C. Ronaldo (23') 1:1 L. Messi (31')
2:1 L. Messi (61') 2:2 C. Ronaldo (66')
Sastavi
V. Valdés
J. Mascherano
J. Alba
D. Alves (28' M. Montoya)
S. Busquets
Xavi Hernandez
A. Iniesta
C. Fábregas (64' A. Sánchez)
Pedro Rodriguez
L. Messi
Adriano
I. Casillas
S. Ramos
Pepe
Marcelo
Á. Arbeloa
O. Xabi Alonso
S. Khedira
C. Ronaldo
Á. Di María (88' M. Essien)
K. Benzema (62' G. Higuaín)
M. Özil (80' Kaká)
Žuti kartoni
Pedro Rodriguez 40'
S. Busquets 54'
O. Xabi Alonso 43'
M. Özil 57'
Pepe 78'
Á. Arbeloa 90'