EL CLASICO

Messi i Ronaldo iz penala za remi

16.04.2011 u 23:59

Bionic
Reading

U derbiju 32. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid i Barcelona su na Santiago Bernabeu odigrali 1:1. Oba gola su pala s bijele točke

Prvi od četiri čina 'el clasica' koji su pred nama je završen. Na Santiago Bernabeu nije bilo pobjednika. Katalonci su u domu Reala došli do rezultata s kojim su napravili još jedan korak prema obrani titule španjolskog prvaka.

Jose Mourinho nije još pronašao način kako da zaustavi 'tika taka' igru Barcelone. Guardiolina družina je opet demonstrirala neviđenu lakoću kontrolu lopte iako smo u prvom poluvremenu vidjeli po jednu priliku sa svake strane. Messijev pokušaj loba u 20. minuti je zaustavio Casillas, a u 45. minuti Adriano je s crte izbio Ronaldov udarac glavom.

U nastavku je Ronaldo u 50. minuti uzdrmao vratnicu, a zatim su gosti snažno uzvratili. Albiol je srušio Davida Villu, sudac je pokazao na bijelu točku i isključio Realovog braniča, a siguran realizator najstrože kazne bio je Lionel Messi.

Bio je to osmi pogodak Argentinca u El Clasicu, 30. u prvenstvu, ali i prvi momčadi koju je vodio Jose Mourinho (deset utakmica). Čarobnom Messiju je to bio i 49. gol sezone u svim natjecanjima, čime je postavio novi rekord po broju pogodaka u jednoj natjecateljskoj godini koji je dosad dijelio s Telmom Zarreom (Athletic Bilbao, 1950/51).

Real je s desetoricom teško dolazio do lopte. Ni ulazak Adebayora nije ništa promijenio. No, tada je uslijedio šok za navijače katalonskog kluba. Duel u kojem je Dani Alves izbio loptu Marcelu sudac je okarakterizirao kao prekršaj te je dosudio jedanaesterac. Dvojbena odluka iz koje je Real izjednačio preko Cristiana Ronalda. Bio je to i konačan rezultat utakmice.

Barcelona ne treba previše očajavati jer je razlika između nje i Reala ostala velikih osam bodova i teško da to aktualni španjolski prvak može prosuti šest kola prije kraja. Domaćinu ostaje mala utjeha da je remijem prekinuo niz od pet uzastopnih poraza protiv mrskog rivala.

Nakon subotnjeg 'el clasica', slijedi finale Kupa kralja 20. travnja u Valenciji, pa 27. travnja prvo polufinale Lige prvaka na stadionu Bernabeu, a 3. svibnja uzvrat na Camp Nou.

Real - Barcelona 1:1