GAUČOSI VAŽU PONUDE

Messi i društvo igrat će protiv Srbije, a ne Hrvatske?

23.10.2009 u 10:57

Bionic
Reading

Argentina se nada da će uspjeti organizirati prijateljsku utakmicu sa Srbijom ili Slovačkom nakon prijateljske utakmice sa Španjolskom idućeg mjeseca u Madridu

Argentina, koja je osigurala odlazak an SP iduće godine u Južnoafričku Republiku, igrat će protiv španjolske reprezentacije na madridskom stadionu Bernabeu 14. studenoga, u sklopu proslave stote obljetnice Španjolskog nogometnog saveza.

Nakon utakmice u Madridu, izbornik 'gauča' Diego Armando Maradona poželio je odigrati još poneki susret s nekom europskom reprezentacijom, a u jednom trenutku i Hrvatska je figurirala kao potencijalni suparnik Argentine.

No kako sad stvari stoje, Messi i društvo vjerojatno neće istrčati u Zagrebu, jer bi se željeli ogledati sa Srbijom ili Slovačkom.

Utakmice doigravanja za SP 2010. igraju se 14. i 18. studenoga, što će one reprezentacije koje su se već plasirale iskoristiti za prijateljske susrete.

Njemački nogometni savez (DFB) objavio je kako će reprezentacije Njemačke i Argentine odigrati prijateljsku utakmicu 3. ožujka sljedeće godine u Münchenu u sklopu priprema obaju selekcija za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se od 11. lipnja do 11. srpnja sljedeće godine održati u Južnoafričkoj Republici.

'Sretan sam što su Argentinci pristali na ovu utakmicu. Bez obzira na probleme koje je imala u kvalifikacijama, radi se o jednoj od najjačih reprezentacija na svijetu', rekao je njemački izbornik Joachim Löw.

Nijemci i Argentinci su uz ovu utakmicu dogovorili da će odigrati još jedan prijateljski ogled 2012. godine.

Njemačka je tri puta osvajala naslov svjetskog prvaka (1954., 1974. i 1990. godine), Argentina je u dva navrata bila najbolja na svijetu (1978. i 1986. godine), a 1986. i 1990. godine su igrali u finalima SP-a.