jedan od najvećih

Leo Messi 'otvorio dušu' i otkrio kad misli završiti karijeru

28.03.2024 u 08:25

Bionic
Reading

U razgovoru za Big Time podcast Leo Messi (36) je otvoreno progovorio o činjenici da se bliži kraj njegove velike karijere. Jedan od najboljih nogometaša svih vremena ne misli da će taj trenutak doći tako brzo, ali je otkrio da sigurno neće igrati duže nego što je potrebno

'Znam da ću onog trenutka kada osjetim da više ne mogu igrati, kada osjetim da više ne uživam ili ako ne mogu pomoći suigračima, završiti karijeru. Vrlo sam samokritičan. Znam kada sam dobar, kada sam loš, kada igram dobro, a kada loše', rekao je Leo Messi u razgovoru za Big Time podcast.

Messi je najveći dio karijere uspješno igrao za Barcelonu, odakle je 2021. godine prešao u PSG, a dvije godine kasnije u Inter iz Miamija. S reprezentacijom Argentine je Messi 2022. godine osvojio Svjetsko prvenstvo u Katru, a 2023. godine dobio je rekordnu osmu Zlatnu loptu.

'Kada osjetim da je vrijeme da napravim taj korak, to ću napraviti ne misleći na godine. Ako se osjećam dobro, uvijek ću pokušavati nastaviti s natjecanjem, jer to je ono što volim i ono što najbolje znam raditi. Još nisam razmišljao o tome što ću raditi kada se povučem iz profesionalnog nogometa. Sad jednostavno pokušavam uživati u nogometu iz dana u dan, uživati u trenucima i za sada nemam razloga razmišljati o životu nakon nogometa', neočekivano se 'otvorio' inače poprilično 'zatvoreni' Leo Messi.

Najviše uspjeha je imao u Barceloni, gdje je u 17 godina, između ostalog, osvojio 10 titula u Primeri i četiri titule Lige prvaka. No, zbog financijskih problema u koje je upala Barcelona nije mogao potpisati novi ugovor te je kao slobodan igrač prešao je u PSG.

Sad je Messi priznao da nikad nije želio ni razmišljao o tome da napusti Barcelonu te da mu je bilo izuzetno teško kada je odlazio.

'Bila je teška promjena, godinama sam bio tamo, išlo nam je jako dobro u Barceloni i mislio sam da ću ostati tamo. Nisam bio spreman za odlazak i sve se dogodilo vrlo brzo. Morao sam za samo jedan dan ponovno izgraditi život, upoznati neku drugu ligu, drugi klub, novu svlačionicu... To je bila promjena koju nisam očekivano ni tražio i zato mi je bilo strašno teško na početku', priznao je Leo Messi.