185. DERBI

Merseyside derbi pripao Liverpoolu

01.10.2011 u 17:04

Bionic
Reading

Nogometaši Liverpoola slavili su u glasovitom Merseyside derbiju, svladavši gradskog suparnika Everton s 2:0 u prvoj utakmici 7. kola Premierlige

U jubilarnom 185. liverpulskom ligaškom obračunu 'redsi' su došli do 71. pobjede. Ujedno su slavili četvrti put u pet posljednjih prvenstvenih dvoboja između ovih suparnika na Evertonovom Goodison Parku.

Liverpool je došao do četvrte ovosezonske pobjede u Premiershipu, ali iz Evertonova će tabora imati puno primjedbi na račun suca Martina Atkinsona koji je usmjerio utakmicu u 22. minuti kada je prestrogo isključio Jacka Rodwella.

Veznjak je uklizao na loptu i odnio je ispred Luisa Suareza. Pritom je 'zakačio' Urugvajca koji je teatralno pao i nagnao suca da isključi Rodwella. Dvadeseti je to crveni karton u liverpulskim derbijima otkad je Premierlige.

Everton je nakon isključenja bio u podređenoj ulozi i pokušao je sačuvati barem bod. Liverpool je najveću prilikuu prvom poluvremenu imao u 43. minuti nakon što je Phil Jagielka srušio Suareza u šesnaestercu. No, udarac Dirka Kuyta s bijele točke obranio je Tim Howard. U sudačkoj je nadoknadi, pak, Charlie Adam pogodio gredu.

Obrana Evertona u drugom poluvremenu ipak nije izdržala. U 71. minuti Jose Enrique je ubacio s lijeve strane, a Andyju Carrollu nije bilo teško pogoditi sa sedam metara. Treći mu je to prvenstveni gol za Liverpool i prvi ove sezone.

Priču je u 82. zaključio Suarez kojeg je pri pokušaju izbijanja lopte pogodio Sylvain Distin i omogućio mu lagani pogodak.