sudar sve riješio

Vettel napravio veliku glupost, Hamiltonu nikad lakša pobjeda u Francuskoj!

24.06.2018 u 17:43

Bionic
Reading

Lewis Hamilton stigao je do svoje 65. pobjede u karijeri ove nedjelje na stazi Paul Ricard, ispred Maxa Verstappena i Kimija Raikkonena, dok se Sebastian Vettel koji se već u prvom zavoju sudario s Valtterijem Bottasom morao zadovoljiti petim mjestom...

Formula 1 vratila se u Francusku nakon punih deset godina, a utrka je obilovala pretjecanja i imala nekoliko dramatičnih trenutaka, pa ne možemo biti nezadovoljni onime što smo vidjeli na stazi u blizini Le Castelleta.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Francuske Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Lewis Hamilton nije imao nikakvih problema stići do trijumfa, jer već u prvom zavoju Sebastian Vettel zabio se u Valtterija Bottasa, a zbog oštećenja na bolidu obojica su morali u boks i pali su na dno poretka.

Vettel je zaradio kaznu od pet dodatnih sekundi na svoje vrijeme, ali uspio se probiti kroz poredak i završiti na petom mjestu, dok je nesretni Bottas podbacio s pretjecanjima i taktikom te završio na sedmom mjestu.

Hamilton je utrku završio sa sigurnom prednošću ispred Maxa Verstappena i Kimija Raikkonena koji je u završnici utrke prešao Daniela Ricciarda. Bodove su još osvojili Magnussen, Sainz, Hülkenberg i Leclerc.

Ovom pobjedom Lewis Hamilton preuzeo je vodstvo u ukupnom poretku od Vettela i sada ima 14 bodova prednosti. Sljedeća utrka vozi se već sljedeće nedjelje u austrijskom Spielbergu, a tjedan dana nakon toga i na britanskom Silverstoneu.