spektakl u las vegasu

Meksikanac nokautirao suparnika, opravdao status najboljeg boksača današnjice u svim kategorijama i u svoje vlasništvo uzeo sva četiri pojasa

07.11.2021 u 09:34

Bionic
Reading

Jedan od najboljih profesionalnih boksača današnjice, 31-godišnji Meksikanac Saul 'Canelo' Alvarez objedinio je sva četiri naslova svjetskog prvaka super-srednjoj kategoriji nokautiravši u 11. rundi borbe u Las Vegasu Amerikanca Caleba Planta.

Plantu je to bio prvi poraz u karijeri u 22. borbi (21-1), dok je Alvarez došao do 57. trijumfa u svom 60. nastupu među profesionalcima (57-1-2), a 39. put je nokautirao suparnika.

'Canela' Alvareza većina boksačkih stručnjaka smatra najboljim boksačem današnjice u svim kategorijama, a u noći sa subote na nedjelju, pred više od 16.500 gledatelja u MGM Grand Garden Areni postao je prvi Meksikanac u povijesti koji je došao do sva četiri pojasa svjetskog prvaka (WBC, WBA, WBO i IBF), preotevši 29-godišnjem Amerikancu jedini naslov (IBF) koji mu je nedostajao.

Plant je do 11. runde uspjevao izdržati neprestane napade Alvareza, ali ga je Meksikanac uspio srušiti lijevim krošeom. Američki boksač se uspio pridići prije nego što je sudac u ringu završio s odbrojavanjem, no uslijedila je nova kanonada Alvarezovih udaraca, nakon koje je Plant ponovno završio na podu, a sudac prekinuo borbu.