KAKVA DOMINACIJA!

'Medvjedi' razbili Red Bull usred Salzburga

23.11.2012 u 22:02

Bionic
Reading

Prvo gostovanje ove sezone u Mozartovu gradu zagrebački 'medvjedi' odradili su za pet. Visoka, uvjerljiva pobjeda 6:2 protiv domaćeg Red Bulla još je više učvrstila Medveščak na vrhu Ebelove ljestvice

'Medvjedi' ne posustaju! Nakon utorka i nevjerojatne nadoknade tri gola minusa u Klagenfurtu i na kraju pobjede ostvarene kroz kaznene udarce, tri dana kasnije Red Bull je osjetio kako 'melju' dečki iz 'brloga'. Super uvjerljiva pobjeda 6:2 (2:1, 1:0, 3:1) ostvarena je discipliniranom igrom bez previše isključenja, ali i bez suspendiranog Darija Kostovića i ozlijeđenog Saše Martinovića.

Bio je to treći ovosezonski sraz te dvije momčadi i definitivno najuvjerljivija igra i pobjeda Zagrepčana. Ovog puta 'medvjedi' su dopustili suparnicima da povedu u devetoj minuti, Red Bull je poveo preko Fabija Hofera, no vrlo brzo nakon toga proradile su sve napadačke linije 'medvjeda' i već do prve pauze rezultat je bio u korist Medveščaka. Samo 52 sekunde nakon primljenog gola izjednačio je sve bolji Adam Miller, a Dustin Jeffrey je zabio u trenucima brojčane nadmoći za 2:1 u 13. minuti.

U drugih 20 minuta vidjeli smo samo jedna gol i taj, naravno, u mreži mladog slovenskog internacionalca Luke Gračnara. Strijelac u 38. minuti, s igračem više, bio je Nathan Perkovich. No čak i važnija od pogotka je činjenica da od 22. minute pa do kraja utakmice 'medvjedi' više nisu zaradili nijedno isključenje, pa tako su i suparnike onemogućili za stvaranje dobrih prilika za pogotke.

Posljednja trećina bila je posve u znaku Medveščaka. Na 4:1 je povisio Adam Naglich u 43. minuti, za 5:1 je pogodio Gal Koren u 54. minuti, a posljednji pogodak za 'medvjede' postigao je Tomislav Zanoški minutu i pol kasnije. Posljednji gol na utakmici ipak je ušao u mrežu Roberta Kristana, zabio je Dominique Heinrich dvije i pol minute prije kraja susreta.

Nakon pobjede u Salzburgu, momčad koju vodi Marty Raymond ne vraća se u Zagreb, nego ostaje u Austriji iščekujući nedjelju i utakmicu u Linzu, protiv aktualnih prvaka Ebela. Dvije od tri teške gostujuće utakmice su iza 'medvjeda', osvojen je maksimalan broj bodova, a ako se još i iz Linza vrate s oba boda, bit će to uspjeh kojem se malo tko nadao.