novosti u 'brlogu'

'Medvjedi' kompletiraju momčad za povratničku sezonu u EBEL-u

27.06.2017 u 12:29

Bionic
Reading

KHL Medveščak objavio je da su Tomislav Zanoški, Jan Smolec i Ivan Janković produžili svoje ugovore, dok je Mario Puskarich novo ime u redovima Medvjeda...

Mario Pusharich (25), Amerikanac hrvatskog podrijetla rođen u Cape Coralu na Floridi u Medveščak dolazi nakon desetogodišnjeg iskustva igranja u sjevernoameričkim ligama, a najdulje, odnosno četiri godine igrao je u NCAA ligi, točnije u prvoj diviziji Istočne konferencije u dresu Sveučilišta Vermont.

U 138 utakmica postigao je 52 gola uz 65 asistencija, a posljednje sezone pripala mu je čast nositi kapetansku traku sveučilišta na kojemu je studirao biznis. Najbolje je partije za Vermont pružao u prvoj sezoni (2013./'14) kada je proglašen najboljim novakom u istočnoj NCAA konferenciji, a uz to je uvršten i u najbolju momčad konferencije.

  • +11
1. kolo KHL-a, Medveščak - CSKA Moskva Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Dokaz Puskaricheve kvalitete je i činjenica kako je na sedam utakmica te sezone zabijao pobjedničke golove za svoju momčad čime je predvodio cijeli NCAA u navedenoj sezoni.

'Puškarić je bio odličan u NCAA prvenstvu te se nametnuo kao najbolji strijelac i vođa svog tima. Vjerujemo da kao mlad igrač svoju igru može podići na još višu razinu te postati vrhunski napadač u Medveščaku. Odlično je i to što ima hrvatsko porijeklo', kazao je ukratko sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Na kraju prošlogodišnje sveučilišne sezone napustio je Vermont zaigravši za Manchester Monarchse u ECHL-u, ligi koja uz AHL služi kao poligon za razvoj NHL igrača. Tamo je odigrao 11 utakmica ostvarivši sedam bodova, a momčadi je pomogao u doigravanju gdje su Monarchsi ispali u konferencijskom finalu od South Caroline.

  • +7
KHL Medveščak - HC Sibir Novosibirsk Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor

Puskarich (25) je prije NCAA igrao u najboljim sjevernoameričkim ligama za mlađe dobne kategorije (USHL, NAHL, BCHL), a posebno je upečatljiv bio u BCHL-u gdje je u dvije sezone prije odlaska na sveučilište za Langley Riverman odigrao 115 utakmica postigavši 72 gola uz 76 asistencija. 

Puskarichu će u prilagodbi na domovinu njegovih predaka zasigurno od velike pomoći biti miljenik zagrebačkih navijača, 'zločesti dečko' s Jordanovca Tomislav Zanoški kojemu će sljedeća sezona u redovima Medveščaka biti peta u zagrebačkoj momčadi. 

Prethodno je proveo dvije sezone u EBEL-u (2011./'12., 2012./'13.), a posljednje dvije je za Medveščak igrao u KHL-u. Bogatu karijeru je rođeni Zagrepčanin okrunio jednim naslovom u EBEL-u igrajući za austrijski KAC. Osim za spomenute klubove, Zanoški je u EBEL-u nastupao i za Linz, ljubljansku Olimpiju te talijanski Bolzano. 

Svoju vjernost Medveščaku produžili su domaći igrači Jan Smolec i Ivan Janković koji će nakon odličnih nastupa u juniorskom EBEL-u i skupljanja iskustva u KHL-u biti važna snaga Medveščaka u povratničkoj EBEL sezoni.