PORAZ U RUSIJI

Medveščak poveo, Lada preokrenula

22.10.2014 u 20:10

Bionic
Reading

U trećoj gostujućoj utakmici na Istoku, Medveščak je u Toljatiju upisao poraz od Lade. Drugi ovosezonski međusobni dvoboj ovih dviju momčadi završio je rezultatom 2:1

Medvjedi su odigrali još jednu tijesnu utakmicu s Ladom, ali sa različitom završnicom od one u Zagrebu kada su zagrebački oklopnici slavili sa 5:1. Prva trećina završila je u egalu. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, Medvjedi su u 10. minuti osigurali vodstvo. Linije Leino-Thomas-Anderson ponovo je odlično reagirala, kao i u susretu protiv Traktora. Matt Anderson i Ville Leino namjestili su pak Billu Thomasu koji se nalazio ispred vratara Ilje Ježova i koji se pobrinuo za gol prednosti. Četiri minute kasnije otvorilo se i domaćinima preko Dmitrija Ogurcova.

U drugoj trećini, nakon 20 sekundi igre, igrači Lade su preuzeli vodstvo zahvaljujući Juriju Petrovu. Medvjedi su do kraja dionice pokušali izjednačiti, ali zbog isključenja (18 minuta) koja su nanizali, rezultat je ostao isti. U posljednjoj trećini igrali su više disciplinirano radeći veliki pritisak u suparničkoj trećini, ali vratar Lade potrudio se da svaki pokušaj Medveščaka ostane samo pokušaj.

LADA TOLJATI – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
TOLJATI – Lada Arena. Gledatelja 6000. Suci: Gofman, Jerabek, Golovljov, Čubijkin.
STRIJELCI:
0:1 MED Thomas (Leino, Anderson, 10)
1:1 LAD Ogurcov (Šarov, 14)
2:1 LAD Petrov (Bočarov, 21)

LADA: Ježov, Glass, Šulakov, Vorobjov, Barancev, Hunkes, Šenfeld, Nikitenko, Belousov, Valuiskij, Petrov, Sloboda, Fedorov, Zatovič, Golubev, Mastrjukov, Fahrutdinov, Bočarov, Stulov, Ogurcov, Šarov, Romanov.
KHL MEDVEŠČAK: Brust, Dekanich, Kinrade, Popovic, Thomas, Segal, Glumac, Murray, Leino, Pelletier, Palushaj, Martinović, Hutchinson, Anderson, Flood, Wright, Trotter, Bjorkstrand, Morrisonn, St. Pierre.

ISKLJUČENJA: Lada 6, Medveščak 22.
UDARCI NA GOL: Lada 23, Medveščak 28.