A SAD SLIJEDI EBEL

Medveščak porazom od Münchena okončao Ferdu Spajića

04.09.2011 u 17:51

Bionic
Reading

Porazom od Münchena zagrebački Medveščak, domaćin 2. memorijala Ferde Spajića, okončao je turnir bez pobjede. Njemačka ekipa u nedjelju je bila bolja sa 3:1

Tri nastupa i tri poraza završni je skor Medveščaka na 2. memorijalnom turniru Ferdo Spajić koji se od petka do nedjelje održavao u Domu sportova. Nakon uvodnog poraza od Vitkovica nakon izvođenja kanenih udaraca, pa uvjerljive pobjede Zuga, na kraju je i München pronašao žrtvu u 'medvjedima'.

Nedjeljna igra zagrebačke momčadi nije bila na razini prethodnih igara, no valja to pripisati umoru i nedostatku nekolicine važnih igrača koji zbog ozljeda uopće nisu klizali na Ferdi Spajiću. Indisponirano je djelovao i golman Ouzas, pa kad se sve zbroji i oduzme, zamjerke pobjedi njemačke momčadi jednostavno - nema!

To što je Medveščak upisao poraze u sve tri utakmice na turniru ne bi trebalo nimalo zabrinuti navijače, jer realno gledajući, sve tri ekipe su barem 20 posto kvalitetnije, a i stižu iz kvalitetnijih liga. Već bod protiv Vitkovica, koje su na kraju i osvojile naslov pobjednika turnira, trebao bi biti velik zalog zadovoljstvu.

Drugi memorijalni turnir Ferdo Spajić ponudio je kvalitetan hokej, nekoliko zaista lijepih utakmica, među kojima se izdvaja ona između Vitkovica i Zuga (6:5), a novi domaći hokejaši imali su se priliku protiv jakih suparnika predstaviti svojim navijačima.

Pred nama je tek nekoliko dana pauze od hokeja i onda početak Ebela. Medveščak već u petak igra prvu utakmicu i to protiv Linza u gostima, a premijeru na domaćem ledu u novoj sezoni imat će u nedjelju protiv nove momčadi u natjecanju - češke ekipe Orli Znojmo.