KUGLANJE

Medveščak najavio atomski sastav za novu sezonu

  • Autor: Branko Vukina
  • Zadnja izmjena 05.07.2011 09:33
  • Objavljeno 05.07.2011 u 09:17
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Okosnicu Dragaševe momčadi činit će hrvatski asovi Bogdanović i Kasumović te slovenski reprezentativci Pintarič i Gornik, inače pojedinačni svjetski viceprvak

Kuglački klub Medveščak, povratnik u prvoligaško društvo, predstavio je prinove za novu sezonu. Majicu medvjeda u novom prvenstvu odjenut će hrvatski asovi Branislav Bogdanović i Darko Kasumović, još juniori Ivan Kuić i Martin Huis te slovenski reprezentativac i svjetski viceprvak Mitja Gornik. Primož Pintarič, slovenski as, Medveščaku je već u prošloj sezoni pomogao na putu povratka u elitno domaće društvo.

Bogdanović se vratio u Medveščak nakon dva desetljeća, a stigao je iz Zadra, Kasumović je došao iz slavonskobrodskog Zanatlije, Gornik iz slovenske Cernice, Kuić iz Konikoma-Osijeka, a Huis iz Zaboka. Osim njih, u novoj sezoni trener Nikola Dragaš još će računati na Dinka Džepinu-Bajića, Zorana Jagića, Jakova Džaju, Filipa Sedlara i Kristijana Čavčića.

Predvođeni Nikolom Dragašem medveščakovci su sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina čak sedam puta osvajali naslov pobjednika Svjetskog kupa (turnirskog natjecanja prvaka iz europskih zemalja).

Predstavljanje prinova oraspoložilo je kibice na kuglani Zagreb u Kranjčevićevoj ulici, koji su u lijepom broju pozdravili novake. Predsjednik kluba Robert Sedlar, pun optimizma i zanosa nekog, najavio je atomski Medveščak.

Nikola Dragaš ističe da će u utrci za naslov prvaka sudjelovati četiri sastava: branilac naslova Zadar te Konikom-Osijek, Zaprešić i Medveščak.

Predstavljanje prinova bilo je uistinu dojmljivo, a sve je obavljeno prema zamislima Nikole Dragaša. Onako kako to čine veliki klubovi u ostalim sportovima.

U novoj sezoni startat će i juniorska liga u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji sa po četiri igrača u svakoj momčadi. Za Medveščakovu juniorsku vrstu nastupat će kandidati za prvi sastav: Filip Sedlar, Ivan Kuić, Matej Gajić, Tibor Nemet i/ili Martin Huis.

Na čelu kluba su predsjednik Robert Sedlar i dopredsjednik, general Vlado Bagarić te Božo Korajac, Zoran Dasović, Marinko Čubrilo i počasni predsjednik Zlatko Lazić. Dragašev pomoćnik je Jakov Džaja, trener mladih Branko Rečić, a o urednosti staza i funkcioniranju automatske kuglane skrbit će domarica Jelica Čačić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!