APEL JAVNOSTI

Medveščak: Dignimo glas protiv nasilja

06.12.2010 u 10:36

Bionic
Reading

Hokejaš Medveščaka Zvonimir Lovrenčić (19) brutalno je pretučen jučer u tri sata ujutro ispred kafića Tim u Kačićevoj ulici u samom središtu Zagreba. Nakon nemilog događaja oglasili su se iz hokejaškog kluba

Priopćenje KHL Medveščaka prenosimo u cijelosti.

'Dragi prijatelji, navijači, sugrađani, roditelji, dame i gospodo!

Tužan je i nimalo lagan trenutak u kojem vam se u ime svih igrača i djelatnika KHL MEDVEŠČAK obraćam ovim apelom. Unatoč našim stalnim, iskrenim i glasnim pozivima da zaustavimo nasilje, nemili događaj u kojem je pretučen mladi Zvonimir Lovrenčić, govori kako svi zajedno moramo poduzeti puno više kako bi zaustavili nasilništvo u našem društvu.

U Zagrebu je pretučen jedan od hokejaša Medveščaka. Mladog sportaša Zvonimira Lovrenčića svi poznajemo kao mirnog mladića, usudim se reći i sramežljivog, kao igrača pred kojim je sportska karijera, a koji je kroz nekoliko dana trebao i službeno postati član U-20 hrvatske hokejske reprezentacije. Zvonimir Lovrenčić, iako sportaš, običan je dečko iz grada, koji je uvijek spreman pomoći prijateljima i slučajnim prolaznicima, mlada osoba koja prije svega cijeni i njeguje timski duh i prijateljstvo. Nažalost, nesretnim događajem mladi hokejaš Zvonimir Lovrenčić noćas je nastradao na ulici svoga grada, završio u bolnici, a slijedom teških ozljeda postala je upitna i njegova sportska karijera.

Upućujem apel svim građanima Zagreba i Hrvatske, prvenstveno kao roditelj čije će dijete jednoga dana samostalno hodati tim istim ulicama, kako je vrijeme da ne samo riječima, već i svojim djelima pokažemo da se zauzimamo za nenasilje - u svojim obiteljima, odgajajući djecu vlastitim primjerom i prateći ih dok se razvijaju u odgovorne odrasle osobe, u školama - reagirajući na svako nasilje, podučavajući djecu vrijednostima nenasilja i poštovanja, u sportskim arenama - promičući 'fair play' i odgovorno navijanje među navijačima svih dobi, u cjelokupnom društvu - reagirajući i kažnjavajući sve one koje čine nasilje, jer NASILJE NEMA OPRAVDANJA.

U ime zagrebačkih Medvjeda apeliram na sve građane ove zemlje, na sve ljubitelje sporta, navijače, prijatelje, roditelje da zajedno dignemo GLAS PROTIV NASILJA u našim životima i da sadašnjim, ali i budućim naraštajima, osiguramo mirne ulice i sigurna djetinjstva. Pozivam sve vas da naše gradove, ulice i domove učinimo mjestima ugodnim življenja. Također ovim putem još jednom apeliramo na nadležne institucije da se nasilnici primjereno kazne, da se odrede odgovarajuće kazne kako bi nasilje stalo!

Nasilje u sportu primjereno se kažnjava i vrijeme je da takva pravila zavladaju i u svakodnevnom životu!

Pozivam sve Vas da naše gradove, ulice i domove učinimo mjestima za siguran život i djece i odraslih.

Hvala Vam na podršci koju nam pružate s tribina u onim trenucima kada govorimo NE NASILJU na ulicama, nasilju na sportskim terenima, nasilju u životima!

Hvala vam na podršci našemu igraču. Svi zajedno vjerujemo u njegov oporavak
i povratak na led!

Damir Gojanović, predsjednik KHL MEDVEŠČAK Zagreb'