ČESTITKE BRAZILU, SLAVLJE 'ORANJU'

Marwijk: Sretan sam što nismo gubili više

02.07.2010 u 18:42

Bionic
Reading

Nizozemska je prošla u polufinale SP-a, svoje četvrto u povijesti. No, prema igri uprvom dijelu dalje je trebao proći Brazil i pravo je čudo kako su na odmor otišli samo sa 1:0. U nastavku je uslijedila druga priča, poptuni preokret i zasluženo slavlje Nizozemaca

Bert van Marwijk (nizozemski izbornik)

'Bio sam sretan što smo nakon početnih 20 minuta imali samo gol zaostatka. Brazil je opasno prijetio i imali smo malo sreće. No, tada sam znao da nije sve izgubljeno. Dečki su pokazali pobjednički karakter i u nastavku smo odigrali sjajno. Večeras ćemo slaviti, a sutra se okrećemo polufinalu'.

Wesley Sneijder (nizozemski reprezentativac)

'Premda smo na poluvremenu gubili 0:1 znali smo da imamo izgleda. U nastavku smo izašli na teren i dali smo sve od sebe. Pokazali smo veliko zajedništvo i zaslužno smo pobijedili. Porazili smo veliki Brazil i plasirali se među četiri najbolje momčadi na svijetu što je veliki rezultat. No, ispred nas su još dvije utakmice'.

Dunga (brazilski izbornik)

'Svi smo užasno tužni. Nitko nije očekivao poraz, posebice nakon što smo prvo poluvrijeme odigrali odlično. U drugom poluvremenu smo ostali bez ritma'.

Julio Cesar (brazilski vratar)

'Tužni smo i razočarani, no ovo nije kraj svijeta. Sve smo pokušali, no nije išlo. Znam da u našoj domovini uvijek očekuju pobjede, no možemo napustiti Južnu Afriku uzdignute glave'.