vaha je imao viziju

Marokanski izbornik u neočekivanim mukama uoči Hrvatske i borbe za broncu: Izgubili smo previše igrača, ali…

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 15.12.2022 10:33
  • Objavljeno 15.12.2022 u 08:48
Bionic
Reading

U subotu od 16 sati Hrvatska protiv Maroka igra utakmicu za treće mjesto. Iako obje reprezentacije iza sebe imaju poraze u polufinalima, nije mala stvar biti treći na svijetu. No marokanski izbornik uoči tog dvoboja ima velikih problema sa slaganjem momčadi

Malo tko je vidio reprezentaciju Maroka u osmini finala, a vjerojatno se nitko iz momčadi – koju je na Svjetsko prvenstvo odveo stručnjak iz BiH Vahid Halilhodžić – nije vidio u borbi za plasman u finale. Ukratko, već sada su ispisali povijest afričkog nogometa jer su prva nacija koja je ušla među četiri najbolje. Vaha je imao viziju, ali i poznato je zašto je ušao u sukob s čelnicima Saveza te na koncu dobio otkaz.

No braniteljica titule Francuska ipak je bila bolja 2:0 iako je Maroko ostavio jako dobar dojam i nema sumnje da će napraviti sve da u subotu pokvari planove Luki Modriću i društvu.

No nema samo hrvatski izbornik Zlatko Dalić problema sa slaganjem udarne postave. Naime marokanski izbornik Walid Regragui protiv Francuza je utakmicu morao početi bez jednog od prva dva stopera, a drugi (Saiss) je napustio igru nakon 20-ak minuta. Ozljede i umor napravili su svoje, a svima je jasno da će dvoboj za treće mjesto biti potpuno drukčiji od prve utakmice u skupini koja je završila 0:0.

'Dali smo maksimum, a to je najvažnije, no izgubili smo previše važnih igrača. Imali smo nekoliko ozljeda', zavapio je Regragui, dodavši:

'Francuska? U drugom poluvremenu smo napali, igrali mnogo bolje. Najvažnije je da smo ostavili dobar dojam. Kako bismo osvojili naslov svjetskog prvaka, ipak moramo još raditi, ali nismo daleko', dodao je Regragui nakon poraza od Francuza. Odmah nakon toga počela je priprema za Vatrene.

On očito ni sam ne zna na koje će igrače moći računati u subotu protiv Hrvatske, a pogotovo kako će mu izgledati obrana. A to je šansa za Kramarića, Perišića i društvo da završe turnir pobjedom i broncom oko vrata.

  • +18
Francuska - Maroko, polufinale SP-a, 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal