reakcije iz polufinala

Francuski izbornik: Moji igrači su nagrađeni; Marokanci: Kako bismo osvojili naslov, moramo još raditi

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Francuske će u nedjelju (16) protiv Argentine braniti naslov svjetskog prvaka osvojen 2018. u Rusiji, nakon što je u polufinalnom dvoboju SP-a u Katru svladala Maroko sa 2:0, pred 68.294 gledatelja na stadionu Al Bayt. Strijelci za Francusku bili su Theo Hernandez (5) i Randal Kolo Muani (79). Evo što su rekli akteri polufinalne utakmice

Podsjećamo, Francuska će tako u nedjelju imati priliku postati tek treća zemlja koja je obranila naslov svjetskog prvaka. To je dosada uspjelo tek Italiji 1938. te Brazilu 1962. godine.

I Francuska i Argentina će pokušati osvojiti svoj treći naslov svjetskog prvaka, Francuska je bila najbolja 1998. i 2018. godine, a Argentina 1978. i 1986. Francuska je usto još igrala finale 2006., a Argentina 1930., 1990. i 2014.

Hrvatska će do svoje treće medalje sa svjetskih prvenstava, nakon bronce 1998. i srebra 2018., pokušati doći protiv Maroka (subota, 16), reprezentacije protiv koje je igrala i u svom prvom nastupu u Katru 23. studenoga kada je bilo 0:0.

'Ponosan sam. Ovo je bio važan dvoboj, ali bit će još jedan, posljednji. Ovdje smo mjesec dana, dosada su bili ispunjeni srećom, a moji igrači su kao skupina nagrađeni ovim rezultatom', rekao je francuski izbornik Didier Deschamps.

'Nevjerojatno je igrati u dva uzastopna finala svjetskog prvenstva, napravili smo sjajan posao. Finale će biti velika utakmica, naporno ćemo raditi da pobijedimo. Nadam se da će i moj brat (Lucas, koji se teško ozlijedio u susretu 1. kola protiv Australije, op.a.) doći na finale', dodao je strijelac prvog gola za Francusku Théo Hernandez.

  • +18
Francuska - Maroko, polufinale SP-a, 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

U Maroku razočaranje…

'Dali smo maksimum, a to je najvažnije. Izgubili smo previše važnih igrača. U drugom poluvremenu smo napali, igrali mnogo bolje. Najvažnije je da smo ostavili dobar dojam. Kako bismo osvojili naslov svjetskog prvaka ipak moramo još raditi, ali nismo daleko', izjavio je marokanski izbornik Walid Regragui.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal