FINAL FOUR NLB LIGE

Marko Tomas: Uz navijače idemo do naslova

23.04.2010 u 09:44

Bionic
Reading

Cibona je u Zagrebu već bila domaćin Final Foura NLB lige, no tada do naslova nije došla. Sad je prilika da iz drugog pokušaja na svom parketu stigne do jedinog naslova koji joj nedostaje u vitrinama. Marko Tomas bit će jedan od ključnih igrača u tom nastojanju, a upravo o tome govorio je za tportal.hr

Cibona je dosad dva puta igrala finale NLB lige i oba puta je izgubila. Je li sad pravo vrijeme za trofej? Hoće li 'vukove' pomaziti treća sreća? U Tornju su uvjereni da hoće, no opreza nikad dosta. Marko Tomas, nedvojbeno najbolji igrač zagrebačkog kluba ove sezone, dao je intervju za tportal.hr i naglasio da je momčad spremna i motivirana. To što plaću nisu vidjeli tko zna otkada već je stara priča i, kaže, neće utjecati na trud i htijenje niti njega niti njegovih suigrača.

Prije borbe za trofej pred igračima Velimira Perasovića je možda i teži posao: treba u polufinalu dobiti Olimpiju. Neće to biti lak posao, uostalom baš su 'zmajčeki' ponizili 'vukove' u svom posljednjem međusobnom ogledu. Tih minus 26 u Draženovu domu (59:85) odjeknulo je poput velikog praska i sad je pravo vrijeme da zagrebački košarkaši dokažu da je to bio samo loš dan. Inače, i u prvoj utakmici odigranoj u Ljubljani pobijedili su Slovenci. Istina, ne s velikom razlikom nego s plus osam (71:63), no činjenica jest da je Cibona izgubila oba ovogodišnja dvoboja od Olimpije.

Oba polufinala NLB lige igraju se u petak. Prvi su na rasporedu košarkaši Partizana i Hemofarma (17.15 sati), a onda tek Cibone i Olimpije (20.15). Finale je na rasporedu u nedjelju popodne, nadamo se s cibosima u glavnoj ulozi.