Hrvat doznao sudbinu

Marko Pjaca na pripremnim utakmicama potpuno zbunio trenere Juventusa Pirla i Tudora; preko noći su promijenili odluku što će s njim

15.09.2020 u 08:10

Bionic
Reading

Marko Pjaca je oduševio Andreu Pirla koji ga želi zadržati, ali klub ga želi poslati na posudbu kako bi dobio potrebnu minutažu

Andrea Pirlo je od nove sezone preuzeo klupu Juventusa i u svoj stručni stožer doveo Igora Tudora koji je donedavno bio glavni trener Hajduka. Pirlov dolazak ujedno je označio i novu nadu i šansu za Marka Pjacu, supertalentiranog hrvatsko napadača kojeg su u karijeri jako zakočile ozljede.

Pjaca je kod Pirla, u prijateljskim susretima na pripremama, dobio priliku i zgrabio ju s obje ruke. U nedjelju je protiv Novare zabio gol, a Pirlo je oduševljen njegovim radom i zalaganjem na treninzima, te hrvatskog napadača planira i zadržati u svojoj momčadi.

Talijanski novinar Guido Vaciago piše kako Pirlo prati Pjacu s velikom pažnjom i za sada je oduševljen onime što 25-godišnji Hrvat pokazuje. Ukratko, svojim igrama Pjaca - igrač koji je iz Dinama prodan u Juventus za 23 milijuna eura - potpuno je zbunio trenere Juventusa Pirla i Tudora. Zato je navodno Pirlo upravi kluba rekao da želi da Pjaca ostane u momčadi. Odlične vijesti za našeg reprezentativca bi mogla ponovno pokvariti ozljeda.

Iako je Pirlo oduševljen i želi Pjacu u ekipi, hrvatski je napadač potrgao prednje križne ligamente na oba koljena i sada mu je, nakon ovih teških operacija i oporavaka, potrebna minutaža koja sigurno ne bi bila tolika u Juventusu kao negdje drugdje. Na tom tragu razmišlja i uprava Juvea.

Pjacu bi posudili, a za sada su najbliži Parma i Genoa Juventus želi da Pjaca ulovi kontinuitet i da u njihov dres uskoči maksimalno spreman i bude pravo pojačanje. Vidjet ćemo hoće li na novu posudbu ili će Pirlo uspjeti nagovoriti upravu da mu ostavi igrača koji je 2016. godine stigao iz Dinama za 23 milijuna eura, no od tada odigrao samo 21 utakmicu za Juve i zabio jedan gol.