boks

Marko Milun poražen, mora se zadovoljiti broncom na Europskim igrama

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatski boksač Marko Milun nije se uspio plasirati u finale Europskih igara u Minsku u kategoriji preko 91 kilograma, bolji od njega je u polufinalu bio Ukrajinac Viktor Vihrist koji ga je nokautirao u trećoj rundi.

Milunu je tako na EI osvojio broncu, a prije poraza u polufinalu je pobjeđivao Talijana Russoa, Moldavca Zavatina i Gruzijca Bahtidzea.

Kasnije u petak svoj polufinalni nastup imat će i Toni Filipi u kategoriji do 91 kilograma, a njegov suparnik bit će Rus Muslim Gadžimohamedov.

U petak su u Minsku nastupila i dvojica hrvatskih hrvača, Božo Starčević u kategoriji do 77 kilograma i Ivan Lizatović u kategoriji do 60 kilograma. Starčević je izgubio u svom prvom nastupu od Moldavca igora Bešlage sa 3-4, a kako je Bešlaga odmah potom izgubio u četvrtfinalu Starčević je ostao bez mogućnosti nastupa u repesažu. Lizatović je u 1. kolu svladao Azera Sakit Gulijeva sa 4-0 da bi ga u četvrtfinalu zaustavio Gruzijac Dato Čhartišvili sa 8-1. Ukoliko Čhartišvili kasnije tijekom dana izbori plasman u finale Lizatović će imati priliku boriti se u repesažu za broncu.