ZAVRŠENA PRIČA

Marko Car ipak neće igrati za Zadar, a razlog je...

27.09.2013 u 14:07

Bionic
Reading

Marko Car ipak neće nositi dres Zadra u novoj sezoni. Premda je igrač bio velika želja trenera Hrvoja Vlašića te je za Zadar odigrao pet pripremnih utakmica stvari su zapele oko visine ugovora.

Car je za zadarske pojmove tražio previše. Nije bio spreman prihvatiti ponudu kluba, već je predložio suradnju 'na žeton' do prve bolje ponude. Zadrani su inzistirali na ugovoru do kraja sezone. Tu započinju komplikacije.

'U pregovorima smo bili spremni na određene kompromise. Ponudili smo mu ugovor na pola sezone, no ni na to nije pristao. Igranje 'na žeton' nam nikako ne odgovara. Za mene je ovo završena priča', kazao je direktor kluba Boris Skroće koji vjeruje kako britanski reprezentativac Andrew Lawrence može biti zadarski car, premda je riječ o igraču koji nije izraziti šuter.

Novac ponuđen Caru Zadrani u slučaju potrebe mogu iskoristiti tijekom sezone za kupovinu još jednog igrača, iako bi u klubu bili najsretniji kada bi se takvo što u teškoj financijskoj situaciji moglo izbjeći.

U prvom kolu ABA lige Zadar 5. listopada na Višnjiku dočekuje momčad mađarskog Szolnokija. Prije toga Zadrani imaju još jedan pripremni susret, onaj kod Širokog u ovu subotu. Tada će za Zadrane nakon punih osam godina zaigrati i povratnik Toni Dijan.