SERIE A

Mario Pašalić zabio u pobjedi Atalante, ali koja je rastužila Talijane

26.05.2024 u 20:37

Bionic
Reading

Pobjeda Atalante protiv Torina (3:0) u utakmici 38. kola talijanskog nogometnog prvenstva 'otela' je Italiji jedno mjesto u Ligi prvaka iduće sezone.

Atalanta je povela u 26. minuti golom Gianluce Scamacce, na 2:0 je povećao Ademola Lookman u 44. minuti, a konačnih 3:0 postavio je Pašalić realiziravši kazneni udarac u 70. minuti. Bio je to njegov šesti ligaški gol ove sezone. Pašalić je za momčad iz Bergama igrao cijelu utakmicu.

Talijani su mogli imati čak šest klubova iduće sezone u Ligi prvaka, no planove ima je pokvarila Atalanta. Takvim raspletom najtužniji su u redovima Rome koja se nadala dohvatiti šestu vizu.

Pobjeda Atalante u Europskoj ligi ranije ovog tjedna dala je Italiji nadu da će se čak šest klubova Serie A kvalificirati za Ligu prvaka sljedeće sezone. Međutim, da bi se to dogodilo 'La Dea' je trebala završiti sezonu izvan prva četiri mjesta u Serie A.

Pobjedom 3:0 nad Torinom, momčad iz Bergama je sigurno četvrta, a ako 2. lipnja porazi i Fiorentinu u odgođenom susretu, napredovat će za još jednu poziciju.

Italija ima četiri sigurna mjesta u Ligi prvaka, a kako su Talijani i Nijemci ove sezone osvojili najviše bodova u europskim natjecanjima, dobili su i dodatnu poziciju, pa će Serie A i Bundesliga od jeseni imati po pet klubova u Ligi prvaka.

Šesto mjesto je Talijanima mogla donijeti Atalanta kao pobjednik Europske lige, ali samo ako se u 'Champions League' nije kvalificirala kroz domaću ligu. Najveći tragičar na Apeninima je Roma koja se nadala šestoj karti.

Veliko razočaranje vlada i u redovima Napolija koji je na koncu deseti i ostao je bez Europe.

sve osim nogometa

Učitavanje...