odlučio je

Mario Mandžukić sve je iznenadio izborom novog kluba; sad se zna i tko mu je pomogao u ovom transferu

14.09.2020 u 06:39

Bionic
Reading

Dugo je Mario Mandžukić (34) 'vagao' i čekao pravu ponudu. Početkom srpnja raskinuo je ugovor s katarskim Al-Duhailom i kao slobodan igrač odlučio potražiti novi angažman. Redale su se ponude, bilo je tu konkretnih poziva, ali ne i konkretnih dogovora. Sve do nedjelje navečer...

Prvo su turski mediji plasirali senzaciju kako je Fenerbahče na korak do realizacije dogovora te kako Mario Mandžukić (34) sigurno stiže u Istanbul. No, sad je jasno da su se malo zaletjeli jer Mandžo je ipak imao druge planove.

Činjenica je kako su pregovori s Fenerom bili konkretni, ali dogovorili se - nisu!

Samo nekoliko sati kasnije iz više je izvora stigla potvrda - Mario Mandžukić ide u Rusiju! Da, Mandžo će karijeru nastaviti u jednom od najtrofejnijih ruskih klubova, moskovskom Lokomotivu!

Ruski su 'lokosi' od prvih dana srpnja pokušavali odobrovoljiti Mandžu, ali on je - barem tada - postavio jasne uvjete. Tražio je godišnju plaću od četiri milijuna eura i minimalni ugovor na dvije sezone. Čelnici Lokomotiva u tom trenutku nisu željeli pristati na te uvjete, ali nisu ni odustali. Cijelo su vrijeme ostali u kontaktu s Mandžom i njegovim menadžerom Ivanom Cvjetkovićem nadajući se kako će hrvatski napadač popustiti barem malo.

U međuvremenu se u utrku za Mandžukićem uključio i Slaven Bilić koji ga je žarko želio vidjeti u redovima svog West Bromwich Albiona. Takav bi mu napadač zlata vrijedio u povratničkoj sezoni u Premiership. Ali i njemu je preskup...

I onda, potpuno neočekivano, čini se kako je Mandžo na kraju prelomio i sve iznenadio svojim odabirom! Ruski mediji donose kako je Mario Mandžukić pristao na ponudu Lokomotiva koji će ga već početkom ovog tjedna i službeno predstaviti kao svog novog napadača!

Rusi tvrde kako je veliku ulogu u pregovorima i nagovaranjima u cijeloj priči odigrao Vedran Ćorluka koji u Lokomotivu odrađuje posljednju godinu svog ugovora, a ujedno je i kapetan momčadi. Čarli je odigrao 'na emocije', očigledno je 'slomio' svog nekadašnjeg suigrača iz hrvatske reprezentacije koji je odlučio spakirati stvari i pridružiti mu se u Moskvi.

Otkriveni su i financijski detalji Mandžukićevog ugovora s Lokomotivom. U Moskvi bi se trebao zadržati dvije sezone i zarađivati dva milijuna i 700 tisuća eura na godinu! Da, to je manje nego što je Mandžo isprva tražio i čemu se nadao, ali uz dogovorene bonuse (broj odigranih utakmica, zabijeni golovi, plasman Lokomotiva u domaćem prvenstvu, osvajanje titule prvaka, osvajanje Kupa, plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone...) njegova bi se godišnja plaća mogla lako popeti čak do 3.5 milijuna eura!

Čini se kako je dodatni uteg za ovakvu odluku Marija Mandžukića bilo i jamstvo trenera Lokomotiva, srpskog stratega Marka Nikolića, da će odmah imati zajamčeno mjesto u početnom sastavu. Naime, 'lokosi' imaju velikih problema s realizacijom, zabili su samo sedam golova u prvih šest kola, a to je premalo za momčad s takvim ambicijama. Sad u Mandžukiću vide spas i rješenje svojih problema u napadu.

'Lokosi' morali iskoristiti sve 'adute', posebice onaj u liku i djelu Vedrana Ćorluke jer su se u posao preko noći ubacile i dvije zvučne talijanske momčadi. Iste su mu financijske uvjete navodno ponudili iz Fiorentine i iz Rome. A poznato je koliko je Mandžo 'slab' na Serie A i koliko se želi osvetiti Juventusu nakon što su ga bez razloga otjerali iz Torina. No, sad se čini kako je sve dogovoreno, Mandžo će se od sada javljati 'iz Rusije s ljubavlju'. Sretno ti bilo, legendo!