HRVAT BEZ DLAKE NA JEZIKU

Mario Hezonja popljuvao ligu iz koje je otišao u NBA!

14.01.2016 u 09:33

Bionic
Reading

Mladi 20-godišnji Dubrovčanin Mario Hezonja, koji za NBA momčad Orlando Magic igra svoju prvu sezonu, u utorak se nakratko vratio u Europu. U četvrtak (21:00) u londonskoj O2 Areni protivnik će im biti momčad Toronto Raptorsa. Naravno, bivši igrač Barcelone Hezonja kod europskih novinara bio je jedan od traženijih igrača, a jedna od tema bila je i španjolska košarkaška liga (ACB) iz koje je otišao u NBA

Iako je u NBA stigao kao vrlo visok 5. izbor prve runde NBA draftau svojoj rookie sezoni Hezonja ne igra previše. Trenutačno je na prosjeku od 4,7 koševa, uz dodatak kako je u nekim utakmicama oduševio (pogotovo u predsezoni), a u nekim je razočarao pa mu je strogi trener Scott Skiles minute davao na kapaljku.

Međutim, to Hezonja – koji se u dresu Zagreba i Barcelone isticao atleticizmom i sjajnim šutom izvana – nije obeshrabrilo. U razgovoru s novinarima u Londonu tako je između ostalog na temu španjolske lige ACB, u kojoj je dvije sezone bio u nemilosti trenera Pascuala, kazao:

'Nije da mrzim ligu ACB. Samo sam mišljenja kako organizacija klubova i sve što uz to ide meni ne odgovaraju. Imao sam problem s tim i moram reći kako se puno ugodnije osjećam u NBA-u nego u ACB-u', kazao je bez dlake na jeziku Hezonja.

Tako je Hezonja koji je kao 17-godišnji klinac iz KK Zagreb prešao u Barcelonu u pravom smislu riječi popljuvao ligu ACB.

Dodajmo kako američki novinari svrstavaju Hezonju među najveća razočaranja među novacima, ali usprkos tome što igra jako malo, navodno opcija igranja razvojne lige NBDL nije bila u igri.

'On je dobar dečko. Napreduje s momčadi, polako nalazi svoju ulogu u njoj i od velike nam je pomoći. Mislim da se prilagodio ovoj ligi više nego dobro', kazao je Hezonjin suigrač Evan Fournier, Francuz kojeg će u Londonu uživo gledati rodbina i prijatelji.

'NBA je u odnosu na Euroligu definitivno drugi svijet. Igra se deset puta brže, igrači su brži i snažniji i stvarno je razlika ogromna', dodao je Hezonja koji je zasad u NBA-u zadovoljio jedino preciznim šutom za tri poena (iznad 40 posto) po čemu je drugi među svim novacima.

'Samo želim svojoj momčadi pomoći najbolje što mogu. Postavili smo neke ciljeve uoči početka sezone i zasad nam ide jako dobro. Nakon nekoliko gubitničkih sezona koje je ovaj klub imao sretan sam što mogu pomoći ove sezone u kojoj nam stvarno dobro ide', završio je Hezonja.