HRVATSKI GIMNASTIČARSKI ADUT

Marijo Možnik viceprvak Mediterana na preči

24.06.2013 u 20:43

Bionic
Reading

Hrvatski gimnastičar Marijo Možnik u ponedjeljak je Hrvatskoj donio još jedno mediteransko srebro. Nakon Roberta Seligmana na konju s hvataljkama, Možnik je nekoliko sati kasnije na preči također postao viceprvak Mediterana s ocjenom 15.166

Bolji je samo bio baš kao i u kvalifikacijama turski vježbač Umit Samiloglu (15.366), dok je bronca pripala Talijanu Enricu Pozzu (14.866).

'Jako sam zadovoljan. Odradio sam vježbu sa startom 16,600 što je i bio plan, jer sam znao da se s njom mogu boriti za medalju, možda čak i za zlato. Samiloglu je nastupao drugi, ja sedmi, vidio sam da je dobio visoku ocjenu i da će biti teško stići ga, ali postojala je šansa. Na kraju sam ostao dvije desetinke prekratak. S obzirom na sve probleme koje sam imao proteklih tjedana, izvukao sam maksimum', rekao je Marijo nakon finala.

Prije mjesec dana Možniku se ukliještio živac u leđima, do prije 10 dana jedva je hodao, a prave treninge imao je tek po dolasku u Mersin.

'Kad sam došao ovdje zbog naglih treninga javili su se i problemi s ramenom. Cijeli liječnički tim se „zabavljao“ oko mene. Moj nastup je bio pod velikim upitnikom, ali sve sam izdržao i osvojio medalju prije svega na iskustvo i adrenalin. '