ŠTO SI U KAVU STAVIO?

Maradona: Argentina je SP izborila dopingirana

23.05.2011 u 21:56

Bionic
Reading

Ako ne najbolji, a onda svakako najzanimljiviji nogometaš svih vremena, Diego Maradona, poslao je još jednu otrovnu strelicu prema čovjeku koji ga je najurio iz saveza i tako pod pitanje stavio regularnost prolaska svoje Argentine na SP 1994. godine u SAD-u

Snimka dvoboja

Maradona je izazvao buru svjetskih razmjera svojim debelo zakašnjelim priznanjem sumnjive situacije uoči kvalifikacijskog dvoboja za SP protiv Australaca.

'Prije svake utakmice imali smo doping testove, ali prije te nismo. Julio Grondona je to znao i liječnik nam je u kavu stavio nešto od čega smo brže trčali', ispalio je Maradona izravno optuživši čelnika saveza za zavjeru. Nikada mu neće oprostiti što ga je otjerao s mjesta izbornika nakon SP-a u Južnoafričkoj Republici.

Sa onog 1994. ga je otjerala upravo antidopinška agencija koja mu je u krvi pronašla zabranjene sastojke zbog korištenja nedozvoljene inačice efedrina.

Nema sumnje da će ova vijest završiti na naslovnicama australskih tiskovina, no s obzirom na to da su Diego i društvo šutjeli gotovo 20 godina, pravda neće biti zadovoljena.