'stara dama' u milanu

Mandžukiću i Kaliniću glavne uloge u velikom talijanskom derbiju

28.10.2017 u 12:36

Bionic
Reading

Derbi 11. kola talijanske Serie A danas od 18 sati (Arenasport 4) na San Siru igraju posrnuli velikan Milan i aktualni šesterostruki prvak Juventus. od prve minute u vrhu napada obiju momčadi zaigrat će hrvatski reprezentativci - Nikola Kalinić za Milan i Mario Mandžukić za Juve

Nakon dovođenja brojnih pojačanja tijekom ljetnog prijelaznog roka, navijači Milana nadali su se da će derbi s Juventusom donjeti borbu za sam vrh prvenstvene tablice. To se nije dogodilo jer je Montellina momčad očajno ušla u novu sezonu, no unatoč tome San Siro je za ovu utakmicu rasprodan. Talijanski mediji već tjednima smjenjuju Montellu, no Milanov trener spasio se od dobivanja otkaza uvjerljivom pobjedom nad Chievom u Veroni.

Montella je biranim riječima govorio o sljedećem suparniku. 

'Iznimno mnogo poštujem Juventus jer su pobjednici, te znaju reagirati na negativne i pozitivne trenutke uravnoteženo. Oni imaju atraktivan način igranja nogometa. Na papiru je ova utakmica neujednačena zbog onog što su oni učinili posljednjih godina, no znam da je ovo i povijesni okršaj. Mi se želimo vratiti natjecanju na ovim nivoima. Imamo karte za pobjedu, no moramo na teren staviti naše kvalitete', misli Montella.

Milanov kapetan Bonucci neće zaigrati protiv svojih donedavnih suigrača budući da mora odslužiti drugu utakmicu kazne zbog nedavnog udaranja suparnika tijekom susreta s Genoom. Kod Milana u konkurenciji za nastup neće biti ni bekova Calabrije i Contija, te ofenzivnog veznjaka Bonaventure koji su ozlijeđeni. Montella će momčad postaviti u 3-4-2-1 formaciju s našim Nikolom Kalinićem od prve minute u vrhu napada.

Juventus nije na najbolji način započeo novu sezonu pa je i sam trener Allegri rekao da će utrka za naslovom prvaka Italije ove sezone trajati do posljednjeg kola. Trenutno je Juventus na trećoj poziciji iza Napolija i Intera, a razlog za nešto lošiji start sezone Allegrijeve momčadi definitivno je propusnija obrana. Odlaskom Bonuccija u Milan obrana Juventusa više ne djeluje granitno čvrsta, uostalom u posljednjih su pet susreta svi suparnici barem jednom tresli njihovu mrežu. U utorak Juventus gostuje kod Sportinga u Lisabonu i igra ključnu utakmicu za plasman u nokaut fazu Lige prvaka, no prije toga Allegrija čeka prvenstveni derbi s Milanom na San Siru.

Allegri ne dramatizira zbog aktualnog stanja tablice Serie A.

'Mi moramo nastaviti osvajati bodove. Promijenili smo u posljednje tri godine osam do devet igrača, a Napoli je u isto vrijeme igrao s istom momčadi. Nomalno je da je nama trebalo nešto više vremena da nađemo pravu postavu. Utakmice Juventusa i Milana su uvijek imale mnogo šarma, na San Siro stižemo odigrati lijepu utakmicu i uzeti sva tri boda. Čeka nas susret s ekipom iza koje je važna pobjeda i koja ima kvalitetne igrače. Trenutno su niže od očekivanog na tablici, no boriti će se za prve četiri pozicije ove sezone', kaže trener 'stare dame'.

  • +12
Mario Mandžukić potpisao novi ugovor s Juventusom Izvor: Reuters / Autor: Max Rossi

Gostima će u Milanu nedostajati stoperi Benatia i Hoewedes, te duže odustni Marko Pjaca. Protiv SPAL-a je Allegri odmarao nekoliko standardnih prvotimaca, no na San Siru će od prve minute zaigrati najjača jedanaestorka aktualnog prvaka. Upitno je tek hoće li na lijevom boku utakmicu započeti Alex Sandro ili Asamoah, te hoće li u centru obrane prednost pred veteranom Barzaglijem dobiti sve bolji mladi Rugani.

Allegri je posebno uoči derbija nahvalio Marija Mandžukića.

'Mario je igrač s drugačijim karakteristikama nego što su kod ostalih. Dodan je u vezni red, pomaže momčadi da se dobro brani, on je taj koji radi pritisak na protivnika. Uz to je i velikodušan i namješta prilike suigračima. Njegove su sposobnosti drugačije nego kod ostalih', rekao je Allegri i dodao:

'Moramo odigrati sjajnu utakmicu kako bismo pobijedili Milan. Protiv Lazija smo igrali s tri vezna nogomeaša i u napadu s Cuadradom, Higuainom i Mandžukićem. I odigrali smo dobru utakmicu. Znate, važno je pogoditi formaciju, a ne tumačiti sustav igre nekoga.'