Super mario opet u Italiji

Mandžukićev trener otkrio u kakvoj je formi Hrvat zapravo, te kada bi mogao debitirati; nakon ovih riječi je sve potpuno jasno

20.01.2021 u 18:20

Bionic
Reading

Osobni fitness trener Marija Mandžukića Luka Milanović je otkrio u kakvoj je formi njegov klijent

Mario Mandžukić je glavna tema u Italiji nakon što je potpisao za AC Milan u kojem će s Antom Rebićem i Zlatanom Ibrahimovićem tvoriti ubojiti trojac u napadu. Talijanski liječnici nisu mogli vjerovati da je Mandžo zadnju utakmicu odigrao još u ožujku prošle godine i istaknuli su kako je na svim testovima ima najviše ocjene.

O Mandžinoj fizičkoj spremi je za Tuttosport progovorio i njegov osobni fitness trener Luka Milanović. On je otkrio i kada bi njegov klijent mogao biti spreman za igru, te u kakvoj je sada formi.

'Mario me nazvao još prije pet mjeseci i od tada intenzivno treniramo. Jako je važan osobni odnos kada se radi o ovakvoj vrsti rada. To mi omogućava da imam podatke koje mogu koristiti. Naše poznanstvo mi je pomoglo napraviti uspješan program koji je maksimalno prilagođen njemu. Svaki se dan nalazimo i radimo na snazi i izdržljivosti s personaliziranim vježbama i programom koji je dizajniran baš za njega, ali radili smo i vježbe s loptom', otkio je Milanović pa dodao:

'Zahvaljujući njegovoj odlučnosti i predanosti je sve bilo lakše. Pričamo o napadaču koji se uvijek želi natjecati na najvišem nivou. Snaga i kondicija su mu na visokom nivou, a već sada je spreman trenirati s ekipom.'

Do potpune spremnosti za utakmicu će malo još morati proći.

'Trebat će neko vrijeme da se prilagodi, ali to je puno kraće u odnosu na normalnog nogometaša. Radim sa sportašima već 20 godina i takvog igrača još nisam vidio. On je sigurno u top tri igrača s kojima sam radio. Bit će 100 posto spreman za dva ili tri tjedna', poručio je Milanović pa otkrio zašto je Mario baš došao u Milan:

'U Milan je došao zato što se uvijek želi natjecati i pobijediti. Uvijek daje sve od sebe. Maksimalno je fokusiran tijekom treninga i utakmica. Ne znam zašto je izabrao dres s brojem 9, ali ne boji se nikog i zna kako doći do uspjeha', zaključio je Mandžin osobni trener.