kakav će to tandem biti

Mario Mandžukić najavio je 'pakao' suparničkim obranama i iskreno rekao što misli o svom idolu: Naravno da sam čuo što je Zlatan Ibrahimović rekao o meni, ali...

20.01.2021 u 06:30

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, 34-godišnji Mario Mandžukić, od utorka je i službeno igrač talijanskog velikana, AC Milana, u kojem će sigurno provesti polusezonu, a ako se ispune i neki uvjeti - cijelu sljedeću

Dugo se nagađalo gdje će Mario Mandžukić nastaviti karijeru. Jer iako je u svibnju napunio 34 godine, Mandžukić je još uvijek igrač najviše klase. Zato su priče o mogućem transferu u ruske, njemačke ili turske klubove, držale 'vodu', no ovaj 190-centimetara visoki napadač, borac velikog srca, ipak si je postavio puno veće ciljeve.

'Imao sam i druge ponude, ali nije mi bilo zadovoljavajuće jer sam toliko trenirao i grizao da me samo vrh zanima. Milan igra dobro, pratio sam ga u zadnje vrijeme, sjajan je trener i stožer, odlični igrači, igraju puno zrelije i dobra je atmosfera u momčadi', rekao je Mandžukić u razgovoru za RTL.

Zanimljivo, iako od ožujka nije odigrao ni minute u službenoj utakmici, a u katarskom Al Duhailu skupio ih je tek sedam, vjerovao je Mandžukić u sebe.

'Za to sam radio cijelu svoju karijeru i sad zadnjih mjeseci jer sam znao da ako nastavim raditi naporno da će se to isplatiti. Došao je poziv od pravog kluba, pokazalo se ispravnim. Presretan sam da ću moći pokazati da sam moćan, željan osvajanja trofeja, igre i novih pobjeda', a onda je za Novu TV potvrdio, onako iz srca - koliko je samouvjeren.

za klupsku tv

Iskreno o Ibrahimoviću: On je 'životinja', bit ćemo dobar spoj

'Zlatana pratim od kada sam bio mlađi, on je jedan od igrača koje sam volio gledati. Sretan sam što ćemo igrati u istom klubu. Oboje smo gladni pobjeda i to me veseli. On je 'životinja' i ja pokušavam biti na tom nivou. Mislim da ćemo biti jedan dobar spoj svega', kazao je Mandžo za klupsku TV, a talijanski mediji već ih najavlju kao 'dvojicu ratnika' i velikih profesionalaca.

'Prespreman sam, da nisam, ne bi mi palo napamet potpisati za klub kakav je Milan. Ostao bih doma i gledao TV, ne bih se sramotio'.

Mandžukić već ima veliko iskustvo igranja u talijanskoj Serie A, jer četiri i pol sezone bio je igrač Juventusa. Upravo u toj ligi ima i najviše odigranih prvenstvenih utakmica, čak 118, a zabio je 31 gol te je 13 puta asistirao.

Ono čemu se Mandžukić posebno veseli je i suradnja s s legendarnim 39-godišnjim bivšim švedskim reprezentativcem, Zlatanom Ibrahimovićem. Jer respekt je uzajaman, a mnogo puta Mandžo je upravo Zlatana isticao kao svog nogometnog idola.

A čim je Zlatan pohvalno govorio o Mandžukiću, jasno je da će i sjajno surađivati na terenu.

'Naravno da sam čuo što je Zlatan rekao o meni. Drago mi je da su on i Reba (op.a. Ante Rebić), a tu je i rade Rade Krunić. Imat ću s kim i popričati na našem jeziku. Naravno, bitna je cijela momčad, a ne samo mi. Imat ćemo puno toga za pokazati, gledajte pa ćete vidjeti. Ibru sam uvijek volio gledati, imao je uvijek i sad ima glad za pobjedom, motivaciju za rad, i u ovim godinama je numero uno. Takav sam i ja, bit ćemo dobra kombinacija', kazao je Mandžukić koji je odabrao dres s brojem 9 koji su nosili neki od klupskih velikana.

Međutim, nakon Pipa Inzaghija nitko se nije uspio niti približiti njegovim igrama i brojkama, a devetku su nosili Pato, Matri, Torres, Destro, Luiz Adriano, Piatek, Andre Silva, Higuain...

  • +5
Cagliari - Milan, Serie A, 2020/21. Izvor: Profimedia / Autor: Alessandro Tocco / LaPresse / Profimedia