ČEKA GA KLUPA

Mandžukić: Živciram svoga suparnika i nikad ne odustajem

04.07.2012 u 11:37

Bionic
Reading

Iako se Mario mandžukić razveselio prelasku u veliki bayern, ćini se da Olićevo upozorenje dobiva potvrdu. Naime, trener Heynckes Mandžukića bi koristio tek kao drugog napadača, što znaći da će naš igrač priliku čekati na klupi

Njemački tjednik Sport Bild u novom se broju još jednom osvrnuo na dolazak Marija Mandžukića u Bayern i na status koji bi hrvatski nogometaš trebao imati u bavarskoj momčadi.

Autori članka podsjećaju da su prve želje Bayernovih čelnika bili Edin Džeko ili Robert Lewandowski, ali nakon što su se ti poslovi pokazali nemogućom misijom, u minhenskom su se klubu okrenuli Mandžukiću koji je doveden iz Wolfsburga za 13 milijuna eura. Još ranije je kao slobodan igrač iz Werdera stigao Claudio Pizarro, tako da Bayern sada ima tri kvalitetna napadača, a poznato je da trener Jupp Heynckes forsira sustav igre 4-2-3-1, dakle sa samo jednom klasičnom špicom.

Sport Bild stoga postavlja pitanje kakva će biti hijerarhija u napadu predstojeće sezone, odnosno tko će od skupih napadača, Mario Gomez (26) ili Mario Mandžukić (26), gostovanje kod Greuther Fürtha u 1. kolu Bundeslige dočekati na klupi.

'Ja se ne trebam potvrđivati. Nastavit ću pružati najbolje od sebe, kao i u posljednje dvije sezone. Znam svoje mjesto u momčadi i svoju ulogu kod trenera. Nije moj posao da ocjenjujem transfere, ali činjenica je da dvije godine nismo osvojili trofej i klub je spreman napraviti sve da se to promijeni', poručio je Gomez, prošle sezone drugi, a sezonu ranije prvi strijelac Bundeslige.

Sport Bild zaključuje da je Mandžukić ipak drugi napadač u hijerarhiji, izazivač, onaj koji će raditi pritisak s klupe.

'Ja sam napadač protiv kojeg nijedan branič ne voli igrati. Živciram svoga suparnika i nikad ne odustajem', prenosi Sport Bild Mandžukićevu izjavu.

Tjednik zaključuje kako se već i po plaći vidi kakav status tko ima u momčadi. Mandžukić će tako godišnje zarađivati 3.5 milijuna eura, što je značajno manje od Gomezovih devet milijuna po sezoni. Pizarro (33) je u cijeloj priči tek treći napadač. Došao je na samo jednu sezonu, nakon koje bi ga trebao zamijeniti Nils Petersen koji je poslan na posudbu u Werder.