'MODRI' SLAVILI 2:1

Mandžukić i Badelj presudili čvrstom Varteksu

04.10.2009 u 21:55

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici desetog kola T-Com Prve HNL Dinamo je pred oko 2000 gledatelja stigao do svoje devete prvenstvene pobjede. Hrvatski prvak je sa 2:1 svladao Varteks

Varaždinska mladost nije uspjela iznenaditi Dinamo koji je nakon uspješno položenog europskog ispita prošao i novu prepreku u HNL-u. 'Modri' su u 26. maksimirskom dvoboju protiv Varteksa stigli do svojeg 19. trijumfa (pet poraza).

Prije početka utakmice moglo se primijetiti (i čuti) da 'ljubav' između navijača sa sjevera s igračima i dalje traje. BBB-i su ih počastili skandiranjem 'J… vas Mamić' na što su gledatelji na istoku i zapadu reagirali zvižducima.

Što se tiče utakmice, domaćin je odmah pritisnuo, a prilike u ranoj fazi imali su Slepička i Mandžukić. Gosti su rijetko prelazili na Dinamovu polovicu, no u 23. minuti Mujanović je prošao uz gol liniju i poslao loptu u sredinu, ali nije bilo nikoga da je pogurne u mrežu. Bio je to skup promašaj Besekovih mladića jer je desetak minuta kasnije Sammir asistirao za Mandžukića koji je prebacio istrčalog vratara Krkleca za 1:0. Terenska inicijativa Dinama se nastavila, ali do odmora se rezultat nije mijenjao.

U nastavak su Jurčićevi izabranici ušli uspavano i to im se skoro osvetilo. Mujanović je u 60. minuti imao priliku za izjednačenje, no njegov udarac glavom s nekoliko metara završio je preko grede. Zato je kazna stigla dvije minute kasnije kada je Mandžukić ubacio s lijeve strane, a Badelj glavom pogodio za 2:0.

Da 'modri' drukeri ne bi u miru gledali završnicu pobrinuo se Smrekar koji je u 67. minuti neobranjivo pogodio lijevi kut Lončarićevih vratiju. Varaždinci su vratili nadu u pozitivan rezultat. U 81. minuti imali su priliku da dođu do boda, ali je Mujanović još jednom s nekoliko metara bio neprecizan. Nova šansa za goste stigla je četiri minute prije kraja kada je Mumlek s 20-ak metara skoro uhvatio Lončarića na krivoj nozi, a u nastavku akcije Smrekar nije dobro zahvatio odbijenu loptu.

Dinamo je s novom pobjedom povećao prednost pred drugoplasiranom Cibaliom na osam bodova, dok je Varteks s petim porazom u nizu ostao na 12. poziciji s 11 bodova.