TEHNOLOŠKI EKSPERIMENT

Mandžo dobio tajno oružje i vraća se prije nego se itko nadao!

26.09.2014 u 16:46

Bionic
Reading

Mario Mandžukić dobio je zaštitnu masku od karbonskih vlakana koja se inače koristi u zrakoplovstvu, a hrvatski će napadač biti prvi koji će ju iskušati na nogometnom terenu…

Naš je napadač stradao prije nešto više od tjedan dana u dvoboju Lige prvaka protiv Olympiakosa, zbog čega je morao operirati slomljeni nos. Liječnici su govorili o deset ili 15 dana oporavka, ovisno o tome koliko će se komotno osjećati s maskom na licu. No, Mandžo je spreman vratiti se prije nego što se itko nadao, već u subotu protiv Seville.

Od svog kluba dobio je posebnu zaštitu za lice. Riječ je o maski napravljenoj od karbonskih vlakana tvrtke Podoactiva koja redovito surađuje s Atleticom, piše Marca. Mandžukić će biti prvi koji će ju iskušati na nogometnom terenu, dosad se samo koristila u zrakoplovstvu.

Prednosti ove maske su težina od samo 65 grama i ugodnost na licu, zbog svoje fleksibilnosti. Također je sam faktor zaštite od udaraca lica poboljšan, kao i vidljivost kroz nju. Masku je navodno nemoguće slomiti, a ako bi se dijelovi ipak razdvojili, sigurno neće puknuti na oštre komade, što umiruje igrača jer su dijelovi vrlo blizu očima i svaki rizik treba izbjeći.

Maska je također personalizirana. Ima na sebi grb Atletica i broj 9, kao i njegove inicijale MM. Izvana je crna, iznutra crveno-bijela.