EUROPSKA LIGA

Manchester United prošao nakon dramatičnog okršaja s Kopenhagenom; dva hrvatska nogometaša tuguju

10.08.2020 u 23:58

Bionic
Reading

Manchester United plasirao se u polufinale Europske lige nakon što je u utorak poslije produžetaka sa 1:0 svladao Kopenhagen u Koelnu. Manchester je do pobjede došao iz kaznenog udarca koji je dosuđen u 95. minuti nakon prekršaja Bjellanda, a precizan s bijele točke bio je Bruno Fernandes

Manchester United je sporo ušao u utakmicu. U devetoj minuti Rashford je pucaao sa 30 m prema golu, ali nije bilo opasnosti. Kopenhagen se pokazao kao ozbiljan suparnik i radio je opritisak na terenu.

U 17. minuti Stage je imao priliku za Kopenhagen, ali je promašio. Manchester je uzvratio u 28. minuti, ali Bruno Fernandes nije bio precizan.

U 33. minuti Greenwood je opalio s ruba kaznenog prostora, ali je Bjelland izbio loptu. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Greenwood je zabio, no gol je poništen nakon što je VAR-om utvrđeno da se radilo o zaleđu.

U drugom poluvremenu Manchester United je imao veći posjed lopte. U 61. Rashford je imao novu priliku za gol, ali je nije realizirao. Pet minuta kasnije Manchesteru je zaprijetio Oviedo, ali rezultat je i dalje ostao 0:0.

Nakon što je regularni dio završio bez pogodaka, utakmica je otišlai u produžetke. U 95. minuti Bjelland je napravio prekršaj na Martialu u kaznenom prostoru, sudac je dosudio penal i nakon provjere VAR-om odluka je potvrđena. Bruno Fernandes je doveo Manchester United u vodstvo, a pokazalo se i do pobjede.

Hrvatski nogometaši u redovima danskog predstavnika Karlo Bartolec i Robert Mudražija ušli su u igru u 105. minuti.

  • +5
Manchester United - Kopenhagen, četvrtfinale Europske lige, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: Sascha Steinbach / POOL

Manchester United: Romero, Wan Bissaka, Bailly (Lindelof 70), Maguire, Williams, Pogba, Fred (Matić 70), Greenwood (Mata 91), Bruno Fernandes, Rashford (Lingard 113), Martial (McTominay 120)

Kopenhagen: Johnsson, Bollesen, Bjelland, Nelsson, Varela (Bartolec 105), Falk (Boving 111), Zeca, Stage (Mudražija 105), Biel (Oviedo 57), Wind, Daramy (Kaufmann 57)