ZANIMLJIVE REAKCIJE

Manchester City se naklonio prvaku Liverpoolu, a zatim ga našamarao; je li svemu kumovalo previše opijanja; evo što kažu njihovi treneri

03.07.2020 u 09:08

Bionic
Reading

U derbiju 32. kola engleskog nogometnog prvenstva prošlosezonski prvak Manchester City je na svom terenu deklasirao novog prvaka Liverpool s 4:0, a zanimljive su bile reakcije obojice trenera

Jürgen Klopp je od 2015. na kormilu Liverpoola, a ove sezone je odveo 'redse' do naslova, poslije čak 30 godina. Momčad s Anfielda na impresivan je način stigla do trofeja, titulu je osigurala još prošli tjedan, a očigledno su dečki iz Liverpoola puno slavili, jer ih je u četvrtak na travnjaku uništio Manchester City.

'Građani' su prvake dočekali špalirom, odali im počast za osvajanje Premiershipa i veliku bodovnu razliku u prvenstvu, a zatim ih 'našamarali'. Bio je to drugi najteži Kloppov poraz u Engleskoj, a prvi datira iz rujna 2017. kada je Liverpool pregažen opet od Cityja na Etihadu (5:0).

U utakmici u četvrtak junak domaćina bio je Raheem Sterling, on je u 23. minuti izborio kazneni udarac nakon što ga je rukama potezao Gomez iz kojega je De Bruyne (25-11m) postigao prvi pogodak, da bi u 35. minuti nakon dodavanja Fodena udarcem kroz noge Gomeza povisio na 2:0. Prije odlaska na odmor Foden i De Bruyne odigrali su sjajno dvostruko proigravanje nakon kojega je mladi Foden u 45. minuti snažnim udarcem s vrha kaznenog prostora pogodio za 3:0.

U nastavku je Oxlade-Chamberlain u 66. minuti u želji da izbije udarac Sterlinga koji je već svladao Allisona skrenuo loptu u vlastitu mrežu za 4:0.

  • +10
Manchester City - Liverpool, 32. kolo Premiershipa, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: Dave Thompson/NMC/Pool

'Ako želite ovu priču odvesti u tom smjeru da nismo bili dovoljno usredotočeni, to je vaše pravo, ali ja sam zadovoljan s pristupom koji je imala moja momčad. Ako postoji jedna momčad na svijetu koja nas ovako može razbiti, onda je to vjerojatno City. No dobit ćemo i mi priliku za uzvrat. Promijenit ćemo neke stvari i izgledat će bolje, ali večeras je to bilo tako', obratio se Klopp novinarima te nije želio tražiti alibi u proslavljanju naslova.

'To nema veze s prošlim tjednom. Ovo boli kao što poraz boli.'

A evo kako je dvoboj vidio strateg 'građana' Pep Guardiola...

'Mislim da su prošli tjedan popili puno piva, ali ovdje nisu bili s pivom u krvi, došli su igrati. Vidjelo im se na licima tijekom špalira da su fokusirani i da im se igra. Zato i jesu prvaci. Nisu ovdje došli feštati', izjavio je španjolski stručnjak.