sramota 'građana'

Manchester City bez imalo srama poručio navijačima da će nastaviti naplaćivati ulaznice bez obzira na to što nema utakmica

01.04.2020 u 14:01

Bionic
Reading

Manchester City svoje navijače s godišnjim ulaznicama nastavlja teretiti iz mjeseca u mjesec bez obzira na to što utakmica nema mjesec i pol

Nogomet je, kao i ostatak društvenog života, teško pogođen koronavirusom koji je zablokirao cijeli svijet. Nakon nekog vremena i Englezi su shvatili koliko je virus opasan pa su počeli uvoditi mjere opreza, a posljedično je suspendirana i nogometna liga.

Manchester City je svoj stadion dao na raspolaganje medicinskom osoblju pa je tamo sada kamp za medicinsku službu. Potez 'Građana' je naišao na odobravanje, ali onda su sve pokvarili, u najmanju ruku neobičnim, odnosom prema svojim navijačima. Na Twitteru se pojavila poruka koja pokazuje razgovor između klupskih djelatnika i nezadovoljnih navijača.

BBC-jev David Mooney, inače veliki navijač Cityja, objavio je na svojem Twitteru kako klub i dalje naplaćuje svojim navijačima ulaznice, bez obzira na to što je sezona zaustavljena. Engleski klub inače svojim navijačima s godišnjom ulaznicom naplaćuje utakmicu po utakmicu, odnosno sve se plaća na rate, a te rate će biti naplaćene bez obzira na to što nema utakmica.

'S obzirom na to da su sve utakmice odgođene do 30. travnja, nastavit ćemo raditi kao i obično pa ćemo uplate putem kartica za sezonske ulaznice primati i u travnju. To će vam osigurati da se vratite na stadion čim se nastavi sezona', objasnili su u klubu, ali nisu naišli na odobrenje navijača.

Jedan navijač im je poručio da im je način rada potpuno pogrešan.

'Kako možete nastaviti raditi kao i obično kada više tako ne radi nitko u državi niti na svijetu? Utakmica nema više od pola ožujka i cijeli travanj, a vi i dalje uzimate navijačima novac. To radite iako biste lako mogli obustaviti terećenje računa navijača i tako mnogima od njih pomoći. Kada će se klub naučiti brinuti o svojim navijačima?', pita se ljutiti navijač.