klopp ga se odrekao

Razočarani Dejan Lovren u Liverpoolu je postao višak te će pojačati redove velikog protivnika 'redsa'

31.03.2020 u 09:10

Bionic
Reading

Dejan Lovren (30) u Liverpool je stigao u ljeto 2014. godine za tada rekordnih 30 milijuna eura. Četiri je sezone bio standardni stoper 'redsa', no posljednje dvije godine igra sve manje, ispao je iz početnih 11 i sad je najbolje vrijeme za odlazak. Za njega se trenutno bore čak tri momčadi iz Londona...

Dejan Lovren (30) prošlih je sezona bio prvi izbor Jürgena Kloppa na stoperskim pozicijama, ali se ove sezone to drastično promijenilo. Hrvatski reprezentativac rijetko je u početnih 11 i svima je jasno kako Lovren nije zadovoljan svojim statusom u momčadi 'redsa'.

Ove je sezone Lovren odigrao samo 14 utakmica u svim natjecanjima, a u engleskom prvenstvu sakupio je tek 760 minuta u igri. Istina, bio je ozlijeđen, ali ni forma mu baš nije bajna te se već neko vrijeme se nagađa kako će Lovren sigurno napustiti Anfield Road već ovog ljeta.

U zimskom prijelaznom roku veliki je interes za našeg stopera iskazala Roma, no Klopp je stopirao njegov odlazak jer mu je svaki igrač bio bitan u borbi za toliko željeni naslov prvaka.

No, sva su natjecanja sada zbog pandemije koronavirusa zaustavljena, pa su i na Anfieldu krenuli u obnovu momčadi, a Dejan Lovren jedan je od igrača koji u na listi za odlazak.

Engleski mediji sada donose kako će hrvatski stoper nakon šest sezona sigurno napustiti Liverpool, a u ovom trenutku je izgledno kako će nakon svega ipak ostati na Otoku.

  • +9
Liverpool - Atletico M., osmina finala Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Naime, čak se tri kluba iz Londona bore za naklonost našeg reprezentativca. Lovren se prvo povezivao s Tottenhamom i West Hamom, a u borbu za njega sada se uključio i Arsenal. Ne treba ni govoriti koliko 'topnici' imaju problema s obranom, te vjeruju da bi Lovren bio sjajno pojačanje za njih.

Engleski Telegraph piše kako je Arsenal spremam platiti oko 24 milijuna eura za Lovrena. Realno, bila bi to sjajna zarada za Liverpool jer se Lovrenu iz utakmice u utakmicu tržišna vrijednost smanjuje, sad je najbolji trenutak da ga se riješe i na njemu zarade koji milijun.