'MODRI' ČEKAJU DRAGOVOLJCE

Mamić se napokon oglasio po pitanju Halilovića

26.10.2013 u 15:52

Bionic
Reading

Dinamo se nakon utakmice s PSV-om vraća u borbu za povratak na vrh ljestvice MaxTv Prve lige. Modri sutra od 15 sati s imperativom pobjede na Maksimiru ugošćuju Hrvatski dragovoljac

'Nakon europske epizode vraćamo se u realnost u naš stvarni život. HD je protivnik koji nam je već učinio neprilike u prvoj utakmici. Svjesni smo da rezultati nisu dobri i da jednostavno moramo početi pobjeđivati', rekao je u uvodu trener Dinama Zoran Mamić i komentirao sutrašnjeg protivnika.

'Momčad je to koja izgleda bolje optički nego što to sugeriraju bodovi koje su osvojili. To su pokazali u prvoj utakmici protiv nas i posljednjim utakmicama koje su igrali. Imaju dobrih nogometaša i znaju igrati i ako ne budemo sto posto koncentrirani i pravi imat ćemo velikih problema'.

Zato, poručuje Mamić.

'Mi moramo igrati svoju igru. Moramo biti onakvi kakvi smo bili u četvrtak. Moramo biti agresivni, željni igre, pobjede, golova, dobrih proigravanja, da uđemo u seriju pobjeda jer to Dinamo mora i želi imati'.

Koliko je atmosfera u momčadi bolja od četvrtka?

'Teško je sad na bazi jedne utakmice reći, sigurno da je momčad živnula i da su malo zadovoljniji jer su vidjeli da mogu, ali kao što to uvijek ide nakon danas dolazi sutra i treba se stalno dokazivati jer se ne živi od prošlosti'.

Još jednom Zoran Mamić je ponovio kako njegovo imenovanje na mjestu trenera nije trajno.

'Moja odluka je od prije poznata da ne želim biti trener i da je ovo stvar odgovornosti i pozicije na kojoj jesam da preuzmem taj dio, samo do zime'.

Kakva je situacija sa Sammirom, hoće li i kad potpisati ugovor?

'Ne znamo, nadamo se i radimo na tome. Želja je naša da ostane međutim pita se i njega. Nema tu puno mogućnosti. Ukoliko ne želi potpisati ugovor koristit ćemo njegove usluge koliko god možemo i koliko imamo pravo, a nakon toga mu zaželjeti svu sreću. Iako se ja intimno nadam da bi mogao prelomiti i ostati ovdje'.

Kako Mamić, komentira medijske istupe oca Alena Halilovića Seada, koji se požalio na njegov loš status u Dinamu.

'Naravno da on kao otac ima pravo na svoje razmišljanje i posebno je vezan i osjetljiv na svoje dijete, no ovdje ima jako puno igrača o kojima se treba brinuti. Greške se događaju i mogu biti bolne i to je tako, ne mogu svi biti zadovoljni. Ali da smo kao klub mogli napraviti više, sigurno jesmo'.

Za kraj Mamić je komentirao i mogući odlazak Halilovića bez milijunske odštete?

'Naravno da postoji dokument koji je potpisan između Alenove obitelji i nas i teoretski nogometno oni to mogu ne ispoštovati, ali postoje alati i protiv toga, no ne bih o tome ovdje. No siguran sam da se neće trebati razgovarati na taj način i da će Alen ostati u Dinamu i bit jedan od glavnih naših igrača', zaključio je Mamić.