'ZABRANJENO VOĆE'

Mamić nabija cijenu Hajdukovim talentima

05.06.2010 u 21:37

Bionic
Reading

Nakon što je talijanski Inter posegnuo za Markom Livajom, Dinamo je napravio isto. Zagrepčani bi u svojim redovima željeli vidjeti Hajdukove kadete Ivana Tomičića i Marka Grčića

Mnogi bi se zakleli da je u pitanju propust Hajdukove omladinske škole i njezina vodstva koje nadarenim mladićima nije do 15. svibnja ponudilo stipendijske ugovore te tako otvorilo mogućnost njihovog prelaska u drugu sredinu.

No, u Hajduku neće ni da čuju za propuste.

'Sve ide svojim tijekom, igrači koji zasluže ugovor dobiju, a što se tiče interesa Dinama za naša dva igrača, pa oni bi uzeli kompletnu momčad kad bi im se pružila prilika', rekao je voditelj Omladinske škole Hajduka Goran Vučević.

Navodni interes Dinama nitko nije potvrdio, no u TV nastupu Zdravko Mamić se samo zagonetno smješkao i kratko rekao:

'Tko zna propise, taj na kraju nešto i ušićari.'

Kako se čini, dogodilo se puno buke bez konkretnih rezultata. Ako je suditi prema onome što kažu sami klinci i njihovi roditelji, Ivan Tomičić sigurno ostaje u Hajduku, što je potvrdio njegov otac u razgovoru s čelnicima kluba, dok bi sličan razgovor u ponedjeljak trebao obaviti Marko Grčić sa svojim roditeljima.

Što će na kraju od svega biti, hoće li pod prijetnjom odlaska u Zagreb kadeti dobiti tražene ugovore ili će ipak otići u Dinamo, saznat će se u danima koji slijede.

Čini se da bi od interesa Dinama za dvojicu nadarenih igrača značajnije moglo biti što je nakon nekoliko godina prekršeno nepisano pravilo između Hajduka i Dinama prema kojem dva naša najveća kluba neće posezati jedni drugima u dvorište i otimati nadarene klince ili im javnim iskazivanjem interesa nabijati cijenu.