U IŠČEKIVANJU KAZNE

Mamić: Lončarević se na ljeto vraća u Dinamo

01.01.2009 u 21:47

Bionic
Reading

Zdravko Mamić je prvog dana Nove godine porazgovarao s novinarima Večernjeg i Jutarnjeg lista te otkrio niz zanimljivih detalja. Govorio je o kazni iz Nyona, mladom Barbariću i najavio povratak Ilije Lončarevića u stručni stožer

Za Jutarnji je Mamić pojasnio stav klupske uprave o reviziji novčane kazne zbog bakljade u Udinama.

'Gledajte, ljudi iz Uefe Dinamo doživljavaju kao siromašan klub. Njihov kriterij nisu prihodi od transfera, već postotak koji uplaćujemo od prodanih ulaznica za europske susrete. Znate i sami da ta brojka nije prevelika. Upravo iz tog razloga smatramo da će nam smanjiti drakonsku kaznu', kaže klupski izvršni dopredsjednik i nastavlja:

'Čudim se medijskim nagađanjima oko izbacivanja iz Europe jer se ta mogućnost u službenom dopisu iz Nyona nije ni spomenula. Trebali smo vam dati taj dokument na uvid, pa nesporazuma ne bi bilo. Kada bi se ipak donijela takva odluka, to bi bio presedan, jer susret je ipak završen.'

Za Večernjak se dotaknuo slučaja Tomislava Barbarića, klupskog talenta koji je odbio potpisati profesionalni ugovor.

'Ne želim komentirati odluku mladića koji je Dinamovo dijete, a jedini od onih kojima smo to ponudili nije potpisao ugovor. Do kraja sezone može ostati kod trenera Lončarevića u Lokomotivi', kaže klupski gazda kojega je spomenuti Barbarić optužio da je vulgarno vrijeđao njega i njegovu obitelj i da mu nije dozvolio da razmotri ponuđene uvjete.

U istoj rečenici Mamić je potiho najavio i konkurenciju prvom treneru momčadi Marijanu Vlaku

Ilija Lončarević do ljeta će trenirati Lokomotivu, nakon čega se vraća u Dinamo.'

Ipak, nije naznačio za koju je poziciju predviđen iskusni strateg. Možemo očekivati da će njegova uloga u sljedećoj sezoni ovisiti i o klupskim rezultatima u ovoj, odnosno da će Ilija dobiti mjesto glavnog trenera ako uredi ne budu zadovoljni stanjem na terenu i(li) u trofejnoj sobi.

Naglasio je i da ih dovođenje Anasa Sharbinija ne zanima te da će Callelo, Slepička i Sivonjić do kraja tjedna biti u Zagrebu.